Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині влада залишила напризволяще селян, чиї домогосподарства зруйнував буревій?

1/2
Мене дивують заяви голови Дрогобицької райдержадміністрації Михайла Сендака про те, що начебто селянам, які постраждали від стихії, виплачують компенсацію. Я буквально вчора (19 червня) побував у селах Волощі, Тинові і Задах, в яких чи не кожна сім’я зазнала збитків, зустрічався з селянами. І ще раз переконався – ніхто нічого їм не виплачує. Обіцяють по 500 гривень компенсації, але люди сприймають це як знущання. Про це йдеться у коментарі депутата Львівської обласної ради від ВО «Свобода» Михайла Задорожного для Гал-інфо.

«Більше того, адміністрація дійшла до того, що змушує вчителів, медиків, працівників культури в Дрогобицькому районі здавати гроші на ремонт шкіл, ФАПів, зруйнованих буревієм. З чого вони мають платити – зі своїх мізерних зарплат?

Люди вже висловили своє ставлення до райдержадміністрації, зокрема до Сендака, під час пікету, який відбувся 18 червня. 300 осіб поставили свої підписи під листом із вимогами, який передали до райдержадміністрації, і попередили владу, що чекатимуть на реакцію до четверга, а потім знову вийдуть під стіни РДА. Якщо й тоді їхніх вимог не почують, то люди готові вдатися до крайніх заходів, аж до перекриття доріг та залізниці», – заявив Задорожний.

Нагадаємо, у селах Волоща, Тинів і Зади Дрогобицького району наприкінці минулого тижня пройшовся буревій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ