Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

На мітингу у Львові закликали до найвищої міри покарання для Президента Віктора Януковича

Смерть Януковичу і його поплічникам,смерть ворогам України - із таким закликом сьогодні, 25 квітня, на мітингу у Львові виступив голова секретаріату Всеукраїнського об'єднання ветеранів Богдан Винниченко. Віче було організоване на знак протесту проти продовження на 25 років терміну перебування Чорноморського флоту Росії у Севастополі. На заході, за оцінкою правоохоронців, зібралося до 2 тис. осіб. Переважно середнього і старшого віку. Виступило зо два десятки промовців. Тривав він понад дві години.

Помірковані промови чергувались із радикальними. Вів мітинг депутат Львівської обласної ради Олесь Старовойт. Більшість промовців закликали до єднання, щоб спільно протидіяти антиукраїнській політиці нового Президента і його команди. 

До порятунку Української незалежної держави закликав голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник. Нардеп Тарас Стецьків вірить, що за зраду національних інтересів Президента України Віктора Януковича засудять третій раз.  Депутат Львівської обласної ради Ірина Фаріон вживала щодо Президента терміни із галузі психіатрії. Інший оратор запропонував оголосити персонами нон-грата в Західній Україні міністра освіти Дмитра Табачника і віце-прем'єр-міністра з гуманітарних питань Володимира Семиноженка.

Міліції на мітингу було обмаль. Громадському порядоку ніщо не загрожувало. Жоден представник виконавчої влади чи Партії регіонів на мітингу не виступив.

Віче ухвалило резолюцію з вимогою скасувати харківську угоду про Чорноморський флот. Також створено Комітет захисту держави. Мета - не допустити, щоб у вівторок, 27 квітня, у Верховній Раді була ратифікована названа угода.

Задля цього Комітет координуватиме виїзд добровольців до Києва, яких сьогодні записували просто на  майдані. Автобуси від'їздитимуть завтра, 26 квітня, від Львівської обласної ради. При цьому депутати облради мають намір провести виїзне засідання біля ВРУ.  

Фото Михайла Дашковича.

  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ