Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На трасі біля Львова розіграли ДТП – 2 людей «загинуло», 22 - «травмовано»

На трасі Київ-Чоп біля Львова сьогодні, 14 вересня, сталося ДТП: 2 людей "загинуло", 22 - "травмовано", - саме за таким сценарієм відбулися навчання з організованого надання екстренної медичної допомоги. Набуті навички застосують під час «Євро-2012».

За легендою, автобус з футбольними вболівальниками їхав до Львова та зіткнувся з вантажівкою. Всі присутні мали змогу власноруч зателефонувати у служби порятунку (101, 102, 103) та повідомити про подію, але наприкінці повідомлення потрібно було вказати, що це навчання.

За 3 хвилини після повідомлення першими на місце події приїхали працівники ДАІ. Передусім, це спричинено тим, що машини якраз патрулювали трасу, на якій сталася пригода. Уже за кілька хвилин до даішників приєднались МНСники. Автомобілів швидкої допомоги чекали 17 хвилин. Це, за словами учасників навчань, нормальний результат, адже згідно з нормативними документами, час, за який потрібно дістатися на місце події за межами міста -18-20 хвилин, в місті – 10 хвилин.

За словами радника міністра охорони здоров’я України Володимира Юрченка, вперше об’єднали в порятунку зусилля усіх відомств, і кожен з них в рятувальній кампанії мав свою нішу. «Це запланований захід, він проводиться спільно з Агентством підготовки до «Євро-2012». Головна мета – в реальному часі відслідкувати, скільки потрібно часу, щоб екстрені служби дыстались до місця пригоди та надали невідкладну допомогу. Сьогодні ми маємо результат 17 хвилин, це не погано, але ми намагатимемось, щоб до чемпіонату з футболу у 2012 році цей час не перевищував 10 хвилин», - зазначив він.

Як розповів заступник начальника Головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Середа, мета такого семінару – визначити єдиний стандарт надання екстренної медичної допомоги на території України та виявити всі недоліки.

Загалом вся рятувальна операція тривала близько години. За цей час допомогу надали усім постраждалим. Зазначимо, що в житті за таких ДТП з постраждалими, окрім медиків та надзвичайників, працює і психолог.

Завтра, 15 вересня, за участі експертів з різних областей України відбудеться другий день навчального семінару, під час якого обговорять недоліки, виявлені під час навчань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ