Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Яворівському полігоні тривають найбільші у Європі військові навчання

На Львівщині на Яворівському полігоні тривають найбільші у Європі військові навчання «Репід Трайдент 2011», які традиційно проводяться з 1995. Відтоді на Яворівському полігоні підготовано понад 11 тис. осіб. Про це сьогодні, 27 липня, під час брифінгу повідомив заступника начальника генерального штабу Збройних сил України генерал Володимир Артюх.

«Ці навчання дуже важливі для нас. Оскільки Україна проводить міжнародну миротворчу діяльністю. Навчання дають нам можливість отримати досвід підготовки підрозділів та підготувати професійних військовослужбовців, аби ті достойно виконували завдання країни за її межами»,- наголосив він.

Сьогоднів ході навчань десантували 460 людей, а саме: підрозділи України, Молдови, Канади та Бiлорусi. Зокрема, з украiнського вiйськово-транспортного лiтака Iл-76 відбулось десантування 252 аеромобiлiста, а з двох американських вiйськовотранспортних С-130 «Геркулес» - 208 вiйськовослужбовщв рiзних нацiй. Загалом, за три дні з парашутами стрибнуло 600 осіб.

Стрибки вiдбуватимугься iз висоти 600-800 метрiв.

Окрім того, у сьогоднішній програмі навчань солдати проводили спеціальну обробку особового складу та техніки пiдроздiлом радiохiмiчного i бактеріологічного захисту.

Також військові побувають на тактичному навчаннi пiд керiвництвом украiнських вiйськових iнструкторiв з використанням системи MILES. Ця система дозволяє імітувати постріли за допомогою лазерного прицілу.

Фото - прес-центр українсько-американських військових навчань "Репід Трайдент-2011"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ