Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика  |  Cуспільство

Ніколи не думав, що горілка та цигарки – це необхідні складові «гуманітарки» для дітей на сході, - Добродомов

1/3
Група народних депутатів Семен Семенченко, Дмитро Добродомов, Володимир Парасюк, Єгор Соболєв, Тарас Пастух та бійці батальйону «Донбас» уже другий день перебувають у зоні АТО та продовжують інспектувати затримані на блокпостах вантажівки. Окрім м'яса, цукерок та засобів гігієни в складі «гуманітарної допомоги» виявлено горілчані вироби та цигарки.Власники фур пропонують чималі хабарі за змогу проїхати на окуповані бойовиками території.

Про це повідомив секретар комітету з питань запобігання і протидії корупції Верховної Ради України, народного депутата України, відомого журналіст-розслідувач Дмитро Добродомов на сторінці в Facebook.

За словами Дмитра Добродомова, деякі військові і правоохоронці,які охороняють блокпости, не гребують збирати «данину» із водіїв та власників вантажівок із так званою гуманітарною допомогою.

«Блок-пост неподалік Лисичанська. У затриманих фурах, окрім м'яса, цукерок та туалетного паперу, ми виявили горілку, пиво, цигарки. Усе це прямувало на захоплені бойовиками території. Ось така "гуманітарка"! За прохід машини з пивом нашим бійцям (мобільній групі батальйону "Донбас") учора пропонували 5 тисяч грн. А скільки таких фур щодня проходить тут? Місцеві кажуть, десятки. І це тільки тут. Проходять за хабарі, котрі беруть деякі з наших військових та мєнтів, котрі стоятьна блок-постах.

Місцеві називають конкретні такси - доходить до 70 тисяч грн. за фуру (в залежності від товару та тонажності). Поки на місці працює наша депутатська група (Семен Семенченко, Володимир Парасюк, Єгор Соболєв, Дмитро Добродомов) разом із "донбасівцями", десятки фур просто зупинилися в Лисичанську та Сєвєродонецьку - чекають, поки ми поїдемо, щоб прорватися через блок-пости в окуповані Луганськ та Донецьк. Ба більше, деякі з цих фур намагаються подолати "кордон" просто полем, тож їх виловлюють мобільні групи на БМПешках.» - зазначив нардеп Дмитро Добродомов.

Власники затриманих вантажівокпанікують, оскільки за не доставку горілки та цигарок (а не продуктів «першої необхідності» для дітей, як зазначалося в ЗМІ, - авт.) терористи погрожують розправою.

«Зараз розвели істерію про те, що українські добровольці з "Дніпра" та "Донбасу" не пропускають на окуповані території продукти першої необхідності для місцевого населення, надто для дітей. Ніколи не думав, що горілка та цигарки - це першочергові товари для них!!! Як зізналася одна з власниць фур, що перевозить горілку і цигарки, "меня казаки расстреляють, если я вовремя товар не привезу". Гадаю, коментарі зайві...» - додав Дмитро Добродомов.

Нагадаємо,15 грудня, група народних депутатів України вирушила в зону АТО проконтролювати переміщення колони вантажівок з гуманітарною допомогою фонду Рината Ахметова «Допоможемо».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ