Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Першокурсників Франкового університету посвятили у студенти

Сьогодні, 1 вересня, у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулась урочиста академія з нагоди початку нового навчального року. В одному з найпрестижніших ВНЗ України склали студентську присягу понад 4,5 тисячі першокурсників.

Участь в академії взяли ректор університету Іван Вакарчук, голова Львівської ОДА Василь Горбаль, міський голова Львова Андрій Садовий та інші гості.

«У цьому університеті навчався геніальний мислитель Іван Франко, працював видатний історик, перший Президент України Михайло Грушевський, а сьогодні університет широко відчинив двері першокурсникам, - звернувся Іван Вакарчук до першокурсників. - Бажаю, щоб цей щасливий день запам’ятали на все життя. Ви вступаєте у перші дні навчання і робите перші кроки в одному з найпрестижніших університетів України, в одному з найстаріших університетів Європи».

«Сьогодні відчувається, що Львів – студентське місце. На десятках таких площах студентство вийшло для прийняття присяги. Мені приємно, що до чисельного студентського загону ЛНУ ім. Івана Франка приєдналось близько 4,5 тисяч осіб для того, аби здобути освіту», - наголосив голова Львівської ОДА.

За його словами, на останньому засіданні Кабінету міністрів було доручено у бюджеті на наступний рік закласти кошти для стажування за кордоном, у провідних «вишах» студентів, аспірантів, молодих науковців. «Можливо, ця програма на наступний рік не буде багаточисельною, можливо лише по сто людей з кожної категорії на наступний рік візьме участь у стажуваннях. Проте я впевнений, що з кожним роком чисельність цих студентів буде збільшуватись, а держава буде кріпнути», - наголосив Василь Горбаль.

Варто додати, що у наступному році ЛНУ імені Івана Франка виповниться 350 років від дня заснування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ