Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Підприємці Львівщини оголосили бойкот режиму і не фінансуватимуть кулі для «Беркуту». Фото

Сьогодні, 3 лютого, біля приміщення Головного управління Міндоходів у Львівській області підприємці Львівщини влаштували мітинг, на якому закликали до відтермінування сплати податків до держбюджету. Як пояснив у коментарі журналістам заступник голови Комітету підприємців Львівщини Ярослав Рущишин, у такий спосіб підприємці долучаться до Майдану, відтермінувавши сплату податків, які йдуть, у тому числі і на розширення Беркуту.

За його словами, вже є реальні механізми, як це можна зробити.

Ярослав Рущишин також додав, що за такі дії передбачаються штрафні санкції, але підприємців це не лякає.

«Санкції вагомі, як адміністративні, так і фінансові, але любити Україну треба до глибини своєї кишені. Ми йдемо на жертву, і, можливо, саме ця жертва може спричинити до появи довіри між підприємцями усієї України. Ми йдемо на ці жертви для того, щоб наших діточок та нас самих не стріляли на Майдані», - заявив Рущишин.

Він переконаний, що за місяць чи два питання зміни влади вирішиться, адже такий страйк буде серйозним підривом економічної ситуації для діючого режиму.

«Я б хотів, що так звана більшість ВРУ почула про те, що Майдан починає діяти в іншій площині. Ми закликаємо людей розбудовувати Майдан на місцях. Як це не парадоксально звучить, але ми, підприємці, фінансуємо Майдан з одного боку грошима та необхідними речами, а з іншого, ми фінансуємо «Беркут», який проти цього Майдану. Час це припинити. Ми можемо стати ініціатором припинення війни», - пояснив Ярослав Рущишин.

Він також зазначив, що це не вплине на виплати бюджетникам.

«Пенсійний фонд взагалі формується не з податків, а з місцевих бюджетів. Ми ж закликаємо відтерміновувати оплату до державного бюджету, звідки фінансується патрони для «Беркуту», - зазначив Рещишин.

Більше сотні підприємців  тримали у руках гасла: «Податки для потреб народу України. Не будемо фінансувати сім’ю Януковича та спецпідрозділи», «Проти нецільового використання податків».

Водночас, прес-служба Головного управління Міндоходів у Львівській області повідомила, що ГУ Міндоходів Львівщини висловлює вдячність усім юридичним та фізичним особам нашого регіону за сумлінне виконання свого конституційного обов’язку – сплати податків.

«В той же час висловлюємо стурбованість щодо закликів в окремих засобах  масової інформації до підприємців регіону призупинити сплату податків.

Головне управління Міндоходів у Львівській області, яке несе відповідальність  за стабільне надходження податкових і митних платежів до державного і місцевого бюджетів, наголошує,  що несплата цих платежів поставить під загрозу фінансування соціальної сфери, виплату заробітних плат  і пенсій, добробут усієї громади.

Необхідно розмежовувати політику та економічні процеси. Ми не маємо права  допустити, щоб криза політична переросла у кризу економічну. Міністерство доходів і зборів України було і  залишається поза політикою та працює у штатному режимі. Вважаємо, що заклики до несплати податків не є  інструментом для вирішення політичних конфліктів. Прийнятний лише один шлях – шлях діалогу і  порозуміння.

У той же час зазначаємо, що сплата податків є обов’язком, який закріплений  низкою законодавчих актів. Таким чином, за їх несплату передбачено відповідальність», - йдеться у повідомленні.

Фото -  Андрій Поліковський / iPress.ua, Комітет підприємців Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ