Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Попрощатися з владикою Андрієм прийшли сотні вірних

У Львові у Святопокровському кафедральному соборі УПЦ КП відбулася церемонія прощання з митрополитом Львівським та Сокальським високопреосвященним Андрієм (Гораком).Поминальну службу відправив святійший патріах Київський та всієї Руси-України Філарет, який учора, 7 липня, прибув до Львова.

У прощальному слові Філарет сказав, що своїм життям владика Андрій продемонстрував, як треба любити Бога, людей, рідну Церкву та єпархію. «Ніхто у цьому світі не є безгрішним. Але всіх нас судитиме Господь Бог. І я думаю, що владика Андрій вже має змогу просити Бога прощення наших гріхів», – сказав Філарет.

Віддати останню шану владиці Андрію до Святопокровського собору прийшло понад тисячу вірних. Серед них присутні представники інших Церков. Зокрема, архиєпископ УАПЦ, владика Макарій.

Також участь у церемонії взяли голова Львівської обласної ради Мирослав Cеник, міський голова Львова Андрій Садовий, перший заступник голови Львівської ОДА Мирон Янків. Також прийшли депутати Львівських обласної і міської рад, а саме, Володимир Кожан, Михайло Гичка, Марія Христинич.

Були присутні чільники громадських організацій, серед яких отаман обласних козаків Українського реєстрового козацтва Василь Павлечко.

Поховали владику Андрія сьогодні, 8 липня, на Янівському цвинтарі. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ