Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Повінь на Буковині: села без світла і газу, евакуйовано 241 людину

Унаслідок сильних дощів з 22 по 24 червня на території Чернівецької області від розливу річок, підйому ґрунтових вод та накопичення в низинах стічних вод у 9 районах області і м. Чернівцях станом на 12 годину 24 червня залишаються підтопленими 65 населених пунктів, 15 об'єктів соціальної сфери, 507 житлових будинків, 572 господарські будівлі, 2 тис. 528 підвальних приміщень, 2 тис. 870 присадибних ділянок, 693 подвір'я, 98 криниць та 341 га сільськогосподарських угідь. Пошкоджено 57 тис. 950 м дорожнього покриття автошляхів державного і місцевого значення, 14 мостів та 3 тис. 970 м водозахисних дамб. Без електропостачання залишилося 10 населених пунктів, без газопостачання – 5 населених пунктів, – повідомила прес-служба МНС.

З районів підтоплення вже відселено 241 чол. Проводяться заходи з підготовки до тимчасового відселення 115 чол. У районах відселення підрозділи МВС здійснюють цілодобове патрулювання по охороні майна громадян та суспільної власності.

Ситуація знаходиться під особистим контролем Міністра МНС Нестора Шуфрича. За його наказом на допомогу постраждалому населенню Чернівецької області прибули рятувальники МНС зі Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської та Хмельницької областей, а також спеціальна техніка – 7 пожежних насосних станцій та 7 рукавних автомобілів для відкачування води. Крім того, з Ніжина було направлено рятувальний гелікоптер МІ-8, на якому здійснюється обліт затопленої території та визначаються місця передислокації сил у межах області.

Міністр МНС, перебуваючи вчора, 23 червня, у Чернівецькій області, провів засідання Штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, за результатами якого визначив завдання силам цивільного захисту щодо допомоги населенню зокрема по підвозу питної води та харчів. Також була визначена необхідність залучити санепідемстанцію щодо контролю ситуації із забрудненням криниць та можливої загиблої худоби. На засіданні також було визначено ситуацію як НС регіонального рівня, і дано доручення органам місцевої влади максимум до вівторка підготувати розрахунки з ліквідації надзвичайної ситуації та відшкодування матеріальних збитків з тим, щоб на засіданні Кабінету Міністрів у середу винести на розгляд питання щодо виділення коштів з резервного фонду.

Станом на сьогоднішній ранок спостерігається загальне зниження води в річках Прут та Сірець. Загрози прориву дамб у каскадах озер у Кіцманському районі немає. Всього до ліквідації наслідків стихії залучено 596 чоловік та 114 од. техніки, у тому числі від МНС 375 чол. особового складу та 54 од. техніки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ