Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент Монголії прогулявся центром Львова

1/3
Президент Монголії Цахіагійн Елбегдордж з дружиною Хажидсуренгійн Болормаа під час візиту до Львова здійснили екскурсію містом. Президентське подружжя оглянуло Оперний театр, Вернісаж, будівлі історичного центру.

Їх супроводжували представники Монгольської делегації та голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк.

Нагадаємо, президент Монголії перебуває з державним візитом в Україні, і перше місто, яке він відвідав, був Львів. У Львові президент та його дружина навчалися: президент закінчив Львівське вище політичне училище, а його дружина – Львівський університет ім. Івана Франка.

Під час прес-конференції президент Монголії ділився враженнями від Львова та спогадами про студентські роки, проведені тут. «Мені дуже приємно перебувати тут. Львів – це моє рідне місто», - сказав він.

Цахіагійн Елбегдордж розповів, як познайомився зі своєю дружиною на студентській вечірці у клубі «Данко», проводжав її до гуртожитку. Саме у Львові у сім’ї нинішнього президента Монголії народився перший син, якому на сьогодні 25 років. Загалом у президентській сім’ї п’ятеро рідних дітей (чотири сини і одна дочка) та 23 дітей вони усиновили та удочерили.

«Мені дуже багато разів снився Львів. Дружині також снився. Ми дуже скучили за Львовом», - розповів Цахіагійн Елбегдордж.

Окрім того, у Львові президенту Монголії подарували кінське сідло, яке він пообіцяв обов’язково використовувати при їзді верхи. «Я народився у сім’ї пастуха. Зараз у мене є багато своїх коней, тому сідло дуже потрібне», - зауважив Цахіагійн Елбегдордж.

Додамо, що учора, 27 червня, в Академії сухопутних військ президентові вручили звання почесного доктора навчального закладу. Сьогодні, 28 червня, він планує відбути до Києва для зустрічі з президентом України Віктором Януковичем.

Фото – Йосип Марухняк

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ