Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Про львівських спортсменів-інвалідів забула і держава, і місцеві спорткомітети, - майстер спорту

Майстер спорту з пауерліфтингу, львів’яни Павло Козак звернувся до львівської експертної групи „Сильна Україна” з питань молодіжної політики та спорту з проханням долучитися до розвитку інваспорту Львівщини. Павло розповів, з якими проблемами йому і його друзям доводиться стикатися. Про це повідомили у ЛОО "Сильна Україна".

  

«Виживання інвалідного спорту в Україні давно є чималою проблемою і розв’язувати її важливо як на місцевому рівні, так і на державному через підготовку низки законодавчих змін», – зазначив Павло Козак, який є інвалідом з дванадцятирічного віку (народився 10 липня 1983 року).

 

 

Експерти «Сильної України» не могли залишитись осторонь цієї проблеми. 14 квітня керівник  експертної групи Павло Пилипчук та її члени зустрілися з Павлом Козаком, який, власне, нещодавно переміг в чемпіонаті України і виконав норматив майстра спорту міжнародного класу. Також був запрошений призер Олімпійських ігор, чемпіон світу з боксу Андрій Котельник, який в міру можливості допомагає фінансово Павлу Козаку.

 

За його словами, держава та місцеві спорткомітети мало чим допомагають спортсменам-інвалідам. Відчувається брак спортивних залів, спеціально обладнаних для інвалідів, і, звісно, браку коштів для поїздок на змагання. На Львівщині майже відсутні інвалідні доріжки. Громадський транспорт не пристосований для інвалідів на візках.

 

„Для виїзду на змагання самостійно шукаю спонсорів”, – сказав Павло. „Після перемоги на чемпіонаті України серед інвалідів на візках мене запросили на міжнародні змагання до Відня. Через брак коштів відмовився від участі”.

 

На запитання, чи знають про здобутки Павла в місті, відповів, що не впевнений, чи міський спорткомітет знає, що відбувається у житті спортсменів-інвалідів.

 

Павло – спортивний стипендіат, проте щоб успішно підготуватися до завітної мрії, детально аналізує потрібний на наступні два роки кошторис. А мрією Павла Козака є участь на Паралімпійських іграх в Лондоні 2012 року.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ