Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Путін подякував Януковичу за запрошення відвідати Крим

Учора, 24 липня, у Криму відбулася зустріч Президента України Віктора Януковича з Прем’єр-міністром Російської Федерації Володимиром Путіним. Про це повідомила прес-служба Президента України.

Вітаючи Володимира Путіна в Україні, Віктор Янукович відзначив, що він прибув до Криму напередодні свята Військово-Морських Сил Росії.

Президент України наголосив на важливості подальшого розвитку двосторонніх відносин між Україною та Росією і створення дієвих механізмів такої співпраці. «Те, що ми з Вами намітили і про що раніше говорили – об’єднання зусиль для підняття рівня економіки наших країн – без створення конкретних механізмів це зробити не можливо», – підкреслив Президент.

Під час сьогоднішньої зустрічі Глава держави запропонував високому гостю розглянути актуальні питання співробітництва, насамперед ті, що плануються до розгляду на засіданні Українсько-Російської міждержавної комісії, яке планується провести восени цього року в РФ. За словами Віктора Януковича, є цілий ряд пропозицій, підготовлених українською та російською Підкомісіями, які потрібно вирішувати зараз на рівні урядів.

Прем’єр-міністр РФ подякував Президентові України за запрошення відвідати Крим. «Я давно не був у Криму, і мені цікаво подивитися, що тут і як змінюється», – сказав В.Путін. Він також додав, що дуже приємно бути тут напередодні Дня ВМС Росії. «Це дуже добре, що наші військові моряки – і російські, і українські – цього дня будуть разом», – зазначив Прем’єр-міністр РФ.

Говорячи про двосторонню співпрацю України і Росії, Володимир Путін підкреслив, що останнім часом товарообіг між державами збільшився і практично вийшов на докризовий рівень. Він констатував «просування», зокрема, у високотехнологічних напрямках – авіабудуванні та космічній галузі. За словами російського прем’єра, важливою є також і українсько-російська співпраця в енергетичному секторі.

«У нас дійсно багато питань, і ми працюємо над їх вирішенням у постійному контакті з Прем’єр-міністром України. У практичній площині вирішуємо економічні питання, що стоять перед нашими країнами», – підкреслив В.Путін.

Фото прес-служби Президента.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ