Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Шило в мішку не заховаєш. Є реальні свідки тієї події, - Цимбалюк про загибель Чорновола

Сьогодні, 25 березня, у Львові вшанували пам'ять В’ячеслава Чорновола. Голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк та перший заступник голови Львівської облради Петро Колодій поклали квіти до пам’ятника видатному політичному діячу України.

«В’ячеслав Чорновіл – це історична постать не тільки для Львівщині і України, але для всіх українців, які є у світах. Він своїм ставленням до людей показав, як реально треба любити Україну і конкретними справами доводити це в житті», - сказав Михайло Цимбалюк.

За його словами, Чорновіл завжди толерантно ставився до своїх опонентів. Він також повідомив, що на вшанування пам’яті приїхали директори всіх шкіл України, які названі на честь В’ячеслава Чорновола.

Михайло Цимбалюк побіцяв, що на Львівщині ОДА та обласна рада сформують невеликі бібліотеки про життєвий шлях В’ячеслава Чорновола, які будуть передані в ці школи.

«Діти, які навчаються в цих школах, повинні виховуватися на його прикладі – прикладі Героя», - зауважив Михайло Цимбалюк.

Відповідаючи на запитання, чи відслідковує він перебіг справи загибелі Чорновола він відповів: «Нині я не маю можливості це відслідковувати, але днями ми отримали інформацію із ЗМІ, що ГПУ передала цю кримінальну справу на дорослідування у головне слідче управління МВС України. Сам факт передачі є свідченням того, що там не все гаразд, і вся громадськість очікує відповіді про причини загибелі В’ячеслава Чорновола. Це потрібно для того, щоб усі зрозуміли – закон один для всіх».

Коли ж запитали його думку, як правоохоронця, чи можливо дорослідувати цю справу через такий значний час, Цимбалюк зауважив: «Шило в мішку не заховаєш. Є реальні свідки тієї події, є, незважаючи на певні процеси, незаперечні докази того, як сталася ця подія. Зрештою, є відповідальні працівники ГПУ і МВС України, які мали доступ до кримінальної справи і стверджували, що це не звичайне ДТП».

Своєю чергою Петро Колодій зауважив: «Хотілося б згадати, що він є перший голова Львівської облради першого демократичного скликання. Це взірець роботи обласної ради. Це людина, яка не боялася, яка могла відкрито вийти до суспільста і відверто сказати про всі недоліки та зловживання, яка була відкритою до суспільства і нічого не боялася».

На вшануванні пам’яті були присутні депутати Львівської обласної ради, народні депутати України, громадські діячі. Від міської ради був заступник міського голови Василь Косів.

Фото - Йосип Марухняк

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ