Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Свобода» у Львові по-своєму відзначила 9 травня: топтала і пошматувала червоні прапори

Близько 300 представників ВО «Свобода» під партійними прапорами зібралися біля пам’ятника Королю Данилові у Львові, таким чином заблокувавши частину маршруту параду ветеранів, колона яких на чолі з керівництвом області рухалася від Опери. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

 

Відтак, ветеранів посадили на автобуси біля пам’ятника Міцкевичу і повезли на Пагорб Слави, де продовжаться урочистості з нагоди Дня Перемоги.

Проїжджу частину біля Короля Данила було закидано червоними прапорами, по яких топталися «свободівці».

Правоохоронці швидко локалізували сутичку, що було виникла між учасником урочистої колони та прихильниками «Свободи». Хлопець, якого затримала міліція, хотів було підняти один із потоптаних червоних прапорів, однак напоровся на кулаки свободівці.  Рятівник прапора був убраний у червону футболку із портретом Ернесто Че Гевари.  

Загалом міліції було дуже багато.

Колону ветеранів та ВО «Свобода» розділяли кордон міліції та парапет.

Після того, як ветеранів посадили в автобуси і повезли на Пагорб Слави, ВО «Свобода» вирушила до обласної адміністрації, розгорнувши величезний (метрів 50) прапор України. Одне з гасел, що скандували свободівців було «Бандера прийде – порядок наведе». Мітинг біля адміністрації, де прихильники ВО «Свобода» також розшматували червоні прапори, тривав не більше як півгодини.

Читай також Переможний парад у Львові відбувається без глядачів

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ