Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Харківській області львівські прикордонники живуть у спартанських умовах, дивлячись в очі ворожій армії. Фото

Як відомо, група львівських прикордонників у цей час несе службу на Харківщині. Тут вони охороняють східний кордон з Росією. Як такого кордону там навіть нема. Про це сьогодні, 26 березня, в коментарі Гал-інфо розповів львівській журналіст, активіст Майдану Андрій Скоп, який повернувся із Харківщини.

«Там нема ні колючого дроту, ні паркану, а просто ліс та поле. Львівські прикордонники, які приїхали сюди, патрулюють територію і виловлюють різні диверсійні групи, що намагаються незаконно проникнути в Україну для того, щоб чинити провокації. Наші прикордонники виставили блокпости та надійно захистили ввірену ділянку кордону», - розповів журналіст.

Відтак, активісти Майдану виявили ініціативу і зібрали гуманітарну допомогу для наших прикордонників.

«Ми завезли їм усе, що залишалося у нас на Майдані, трохи допомогли київські підприємці», - зазначив Андрій Скоп.

За словами журналіста, вночі пересуватися Харківською областю дуже небезпечно, адже влада області пасивна, а в області діють бандитські формування «тітушок».

Водночас львівські прикордонники дісталися до місця призначення без перешкод.

«Коли вони проїздили через Полтавську область, то їх там дуже радо зустрічали. Люди навіть наздоганяли їх та передавали їжу та речі, говорили: «Добре, що саме бандерівці приїхали». У Харківській області їм було трохи складніше, там ставлення дещо вороже. Однак у самому прикордонному селі львівські прикордонники вже знайшли спільну мову з місцевими. Ставлення до них досить позитивне. Раніше в селі навіть лікаря не було, а прикордонники його привезли. Тепер усе село ходить до їхнього лікаря», - сказав Андрій Скоп.

Він також додав, що на кордонні, з боку Росії, можна розгледіти цілу армію ворога. Журналіст каже, що це дещо моторошно, але наші хлопці мужньо тримаються і добре виконують свою роботу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ