Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

У львівському «Турнірі вихідного дня» з шахів перемогу здобув журналіст з Польщі

Цими вихідними у Львові відбувся «Турнір вихідного дня» - майстер-класи та змагання з шахів серед представників мас-медіа: журналістів, які не мали навиків гри в шахи, навчали основам шахового мистецтва, натомість ті, хто хотів удосконалити навики, змагалися за перемогу зі своїми колегами.

Представники медіа також спостерігали за грою юних шахістів-першорозрядників. Організаторами «Турніру вихідного дня» виступили Львівська обласна організація партії «Сильна Україна» спільно з громадськими організаціями «Центр освітніх ініціатив» та «INSO -Львів».

Розпочався «Турнір вихідного дня» з екскурсу в історію львівської школи шахів. Заступник директора СДЮШОР «Дебют», експерт з питань спорту Львівської обласної організації партії «Сильна Україна» Антон Ромашов розповів, з чого розпочала своє функціонування школа шахів на Львівщині, про відомих гросмейстерів з регіону та їхні досягнення. Опісля президент Шахово-шашкової федерації Жовківського району, тренер Юрій Галкін провів майстер-клас для журналістів-аматорів, навчивши всіх охочих основ гри в шахи.

Турнірні змагання проводили у двох групах – «Профі» та «ЗМІ». Для цього було застосовано швейцарську систему, коли між собою змагаються суперники з однаковою кількістю очок. Серед представників мас-медіа найсильнішим гравцем виявився журналіст з Польщі, учасник міжнародного проекту «Львівське літо з тренером з мого подвір’я» Олександр Бінек.

Переможці турніру отримали грошові призи та грамоти, а також вітання від голови Львівської обласної організації партії «Сильна Україна» Василя Барилюка.

«Сама назва «Сильна Україна» зобов’язує до того, що в партії мають бути люди, сильні і духом, і тілом. Ми плануємо проводити і футбольні, і тенісні, і шахові турніри. Вони однаково корисні та цікаві як для дорослих, так і для дітей, оскільки розвивають і розум, і силу. Шахи - популярна гра, яка сприяє гармонійному розвитку особистості. Ми приділяємо багато уваги розвитку шахового мистецтва і хочемо залучити до нього не лише дорослих, а й дітей, у тому числі й у проекті Центру освітніх ініціатив "Львівське літо з тренером з мого подвір’я", у ході якого відбуваються і футбольні, і легкоатлетичні турніри. Насамперед ми привертаємо увагу молоді до занять спортом, щоб вона не байдикувала під час літніх канікул. Аналогічні турніри відбуватимуться і в районних центрах, де ми їх організовуватимемо спільно з управлінням освіти. Такі заходи ми широко анонсуватимемо, щоб у них взяли участь якомога більше молодих людей, оскільки лідер "Сильної України" Сергій Тігіпко приділяє велику увагу розвитку спорту, особливо серед молоді», – сказав Василь Барилюк.

Представники ЗМІ також за кавою поспілкувалися на тему досягнень шахової школи на Львівщині і щодо поточних проблем, які потребують розв'язання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ