Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові хочуть носити камуфляж : акція «Тримай штани! Роздягають!»

Сьогодні, 13 серпня, у Львові на пл. Ринок молодіжні громадські організації влаштували саркастичне дійство «Тримай штани, роздягають!». Учасники акції виступили проти заборони камуфляжу і обмеження використання тризубу.

Перехожі могли спостерігати рибалок у смокінгах, що рибалили у фонтані;арешт «небезпечних туристів в зеленому»; міліціонерів, котрі ловили перехожих камуфляжною сіткою; саркастичні ілюстрації абсурдного законопроекту.

За словами одного з учасників Сергія Петрика, законопроект передбачає, що забороняється носіння військової форми, форми одягу інших військових формувань та знаків розрізнення й відзнак особам, які не мають на це законних прав. Яких саме «інших», не вказано. Тобто таке формулювання дозволяє оштрафувати учасників змагань з історичного фехтування за «протиправне носіння одностроїв військових формувань Тевтонського ордену.

Організатори акції зазначили, що парламентська більшість замість вирішення економічних проблем, фактично «пресує» всі без винятку патріотичні організації, які займаються вихованням молоді, а також робить злочинцями рибалок, мисливців.

Зокрема, за словами організаторів, вказаний законопроект забороняє носити будь-які ґудзики чи нашивки з тризубом, а також одяг стилю «мілітарі».

Під час заходу було підписане звернення до народних депутатів України стосовно абсурдності такого законопроекту.

Завершилася акція тим, що з камуфляжного та зеленого одягу було викладено тризуб.

Довідка.

8 березня Верховна Рада України в першому читанні ухвалила проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо носіння форменого одягу, використання знаків розрізнення та символіки».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ