Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові на площі біля Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла встановили Різдвяного Дідуха

Сьогодні, 6 січня, у Львові на площі Яворського біля Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла відбулося символічне встановлення Різдвяного Дідуха. Він виготовлений за дизайнерським проектом Галини Шевчук. Маленькі 100 снопиків зв’язала сім’я Коцюків. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Участь у святковій ході з колядками та у церемонії встановлення  Дідуха взяли міський голова Львова Андрій Садовий, голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Костюк, голова Львівської обласної ради Петро Колодій.

По тому біля Дідуха міський голова разом з іншими гостями замішали у великому казані різдвяну кутю. Як повідомили в управлінні культури, кутю готував Музей Ідей. Традиційну страву передадуть для Кризового центру та Спільноти взаємодопомоги «Оселя».

«Найкращий Дідух. Важко він цього року робився, це велика праця багатьох людей. Дякую усім, хто сьогодні допоміг його сюди принести. Як говориться в нас в Україні – «Дідух до хати – вся нечисть з хати». Бажаю кожній нашій родині багато добра, здоров’я, щоб був сімейний затишок. Щоб ми згадали сьогодні всіх наших рідних, щоб жоден українець не залишився без вечері, без доброї куті», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

"Особливий час, час містичного приготування до зустрічі того, хто є володарем Вселенної. Нічого того всього, що ми з вами переживаємо, не було б, якби не прийшов наш Христос, наш Господь Бог. Хай ці свята будуть для нас насправді святами особливими. Щоб ми зрозуміли, що Христос народжується в серці кожного з нас, і свято починається звісти. Зичу усім нам, щоб наш Львів став великим серцем великої України. Щоб усі, хто в ньому проживає, хто до нас завітає, могли сказати: «так, тут справді живе Бог». Веселої вам коляди, щедрих колядників", - зазначив капелан Львівської міської ради, отець Павло Дроздяк

Довідка.

Цьогоріч львівський Дідух розробили за дизайном викладача Львівської національної академії мистецтв Галини Шевчук. заввишки Дідух – 4,40 м, один із заводів завод за проектом дизайнера розробив металеву конструкцію, а сім’я Коцюків зв’язала 100 снопиків для оформлення Дідуха. Як розповіли в управлінні культури ЛМР, Дідух буде підсвічуватися.

Автор фото - Олег Кохан та Юрка Дячишина.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ