Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові ветерани УПА пройшли маршем з нагоди Дня Героїв. Фоторепортаж.

Сьогодні, 26 травня, у Львові відбулися святкування Дня Героїв. Спочатку учасники урочистостей поклали квіти до пам’ятника провідника українських націоналістів Степана Бандери. Після цього відбулося віче.

Ветерани УПА урочисто крокують під звуки оркестру та оплески львів'ян проспектом Свободи.

Більше як тисяча людей пройшли урочистим парадом до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Народні депутати з ветеранами.

Колону очолювали ветерани ОУН-УПА, депутати місцевих рад, активісти громадських організацій.

Дощ не завадив гарному настрою ветеранів.

На проспекті Свободи колону ветеранів ОУН-УПА  мешканці Львова зустріли гучними оплесками та вигуками «Героям Слава!».

З нагоди урочистостей біля пам’ятника Степану Бандері відбулося віче.

Хлопчик з Бандерою.

Почесна варта біля пам'ятника С. Бандері.


Покладання квітів.

Голова Львівського крайового братства ОУН і УПА Олесь Гуменюк, виступаючи, сказав, що сьогодні львів’яни вшановують героїв, тих юнаків та дівчат, які так любили Україну, що віддавали за неї свої життя.

«Ми також вшановуємо тих матерів, яких заарештовували та катували, але які не відрікалися від своїх дітей», - сказав він.

Олесь Гуменюк також зазначив, що найбільшим щастям є те, що живі герої таки дочекалися омріяної незалежності.

Молодь несла портрети Героїв, які загинули за Україну.

У віче також взяли участь народні депутати України Ірина Фаріон, Степан Кубів, Михайло Хміль. Також були присутні голова Львівської обласної ради Петро Колодій та його перший заступник. Міського голови Львова Андрія Садового на святі не було.

Ірину Фаріон люблять львівські ветерани.

Виступаючи, Ірина Фаріон зауважила, що травень в українській історії – це місяць смерті, адже саме у травні загинули Міхновський, Коновалець, Франко, Петлюра, Білозір та багато інших українських націоналістів.

«Сьогоднішнє свято – це заглиблення у подвиг тих, хто абсолютно не вписувався в дух часу. Час насправді ніколи не працюватиме на нашу користь,  час – це та субстанція, яка вимагає від нас неустанної боротьби з ним. Бандера, Шухевич, Петлюра боролися з часом, холодноярські повстанці, закарпатські січові стрільці боролися з часом. Вони відійшли фізично, проте залишилися живими сьогодні – хіба це не перемога над часом? Хіба це не перемога над часом, коли їхня смерть стає нашим безсмертям.

Можу констатувати інше: уперше у Верховній Раді 23 травня вшанували пам'ять полковника Євгена Коновальця. Це означає, що в країні відбулися дуже суттєві якісні зміни. Не бійтеся цього  гострого антагонізму, який народжується в нашому суспільстві, бо тільки з удару хмар йдуть сильні дощі, яких потребує спрагла українська земля. І тільки українська земля, скроплена від потужного зудару протиборчих хмар, буде здатна знову народити українських героїв», - наголосила Ірина Фаріон.

Колона ВО "Свобода".

Міліція пильнувала за порядком.

Люди у трамваях з розумінням чекали і спостерігали.

На свято йшли родинами.

Зв'язкова УПА, що працювала з Романом Шухевичем, Катерина Щерба (псевдо – Олеся). Жінка каже, що знову пішла б воювати за Україну.

На проспекті Свободи для ветеранів ОУН-УПА відбувся показовий марш учнівської молоді, ліцеїстів Львівського державного ліцею Героїв Крут, військовослужбовців 80-го окремого аеромобільного полку, а також курсантів Львівського державного університету безпеки життєдіяльності та Львівського державного університету внутрішніх справ МВС України.

Нагадаємо, що святкування Дня Героїв відновили у 1999 році.

Фото: Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ