Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові відзначили День Конституції

Керівники міста і області сьогодні, 25 червня, напередодні Дня Конституції поклали квіти до пам’ятників Михайлові Грушевському, В’ячеславу Чорноволу, Тарасові Шевченку.

В урочистостях взяли участь голова Львівської ОДА Василь Горбаль, голова Львівської облради Мирослав Сеник, заступник міського голови Львова Василь Коксів, начальник ГУ МСВУ у Львівській області Богдан Щур, заступники голови ЛОДА та облради, депутати.

Біля пам’ятника Шевченкові після покладання квітів відбулося дефіле військового оркестру Академії Сухопутних військ України.

Голова Львівської облради Мирослав Сеник зазначив, що обласна рада бачить своїм завданням утвердження в Україні, та, зокрема, в області, європейських політичних, соціальних, економічних і гуманітарних стандартів. На їхній основі - виконання всіх положень Основного Закону в інтересах громадян України - стане реальністю.

Відповідаючи на запитання журналістів, він зазначив, що у нинішній Конституції України хотів би бачити повернення до норм, які існували до 2005 року, тобто до конституційної реформи президента Ющенка.

Натомість голова Львівської ОДА Василь Горбаль зауважив, що в минулому було багато нарікань на недосконалість Конституції, але сьогодні у владі є повна єдність Президента, Верновної ради і Кабміну, і дискусії щодо недосконалості Основного закону відійшли на другий план. «Досить багато залежить від постаті людей, які займають посади», – додав він.

Водночас голова ЛОДА зауважив, що дискусія щодо змін у Конституцію потрібна як у парламенті, так ісуспільстві. Але для їх запровадження необхідна єдність в парламенті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ