Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові вшанували 22-річчя виведення військ з Афганістану

У Львові сьогодні, 15 лютого, відзначили 22-річчя виведення військ з Афганістану. Пом’янути полеглих афганців та віддати шану живим прийшло близько 200 людей: представники влади, ветеранських організацій, військові та самі учасники бойових дій в Афганістані.

Шість тисяч наших краян пройшли афганські сопки, 300 з них не повернулися додому, сказав у своєму виступі голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк. «Ми маємо пам’ятати про це і шанувати конкретними справами тих, кого сьогодні називають афганцями», – додав він.

«Тисячі українців загинули не на свої землі, захищаючи не свої інтереси, – наголосив голова Львівської обласної ради Олег Панькевич. – Засуджуючи війни, які вела радянська імперія і в яких гинули українці, ми гордимося тими земляками, які були прикладом мужності і відданості. Молимося за душі тих, хто загинув, і просимо Бога, щоб ніколи більше українці не гинули не на своїй землі».

Міський голова Львова Андрій Садовий подякував воїнам-афганцям за мужність і терпіння та висловив жаль, що їх рівень життя не такий, як у ветеранів за кордоном: «На жаль, ми не змогли цього забезпечити».

Голова Львівської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Михайло Магеровський зазначив: «Щороку ми збираємося тут і віддаємо шану полеглим та сподіваємося, що будемо жити в процвітаючій країні. Дай Бог, щоб наші бажання здійснилися , щоб кожен з нас міг радіти життю і приносити користь суспільству».

Представники влади вручили воїнам-афганцям почесні грамоти та подяки, двоє з них отримали іменні годинники від голови Львівської ОДА. Грамоти вручили і від Архієпископа Львівського і Галицького УПЦ (МП) Августина.

Після урочистостей та поминальної служби ветеранів-афганців запросили у намети «на бойові п’ятдесят грамів».

Фото - Йосип Марухняк

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ