Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові запрацював унікальний український апарат для операцій на судинах

1/2
20 липня 2011 року у Львові, у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону Міністерства оборони України презентували журналістам лазерний апарат, що зводить до мінімуму травматизацію при оперативному лікування варикозної хвороби. У заході взяли участь начальник ВМКЦ Західного регіону полковник медичної служби Іван Гайда та начальник клініки хірургії серця та магістральних судин центру, заслужений лікар України Михайло Сироїд, повідомили у Західному регіональному медіа-центрі МО України.

«Цей апарат для лікування судинних захворювань з використанням лазерного опромінення у наш медичний заклад надійшов недавно, – розповів під час брифінгу Михайло Сироїд. – Створений українськими вченими і виготовлений у Черкасах апарат «Ліка-хірург» пройшов необхідні випробування і за відгуками провідних спеціалістів держави відповідає усім вимогам для проведення ендоваскулярного (в просвіт вени вводиться катетер, через який проводиться опромінення стінки вени з метою закриття її просвіту) лазерного лікування. Використання такої методики оперативного лікування дає можливість значно зменшити крововтрату, травматизацію оточуючих тканин, час оперативного втручання, що, у свою чергу, сприяє зменшенню частоти післяопераційних ускладнень», – зазначив він.

За словами начальника клініки хірургії серця та магістральних судин заслуженого лікаря України Михайла Сироїда, універсальної методики у лікуванні судин не має. Проте використання новітньої лазерної апаратури робить процес відновлення здоров’я пацієнта більш ефективним . Значно скорочується тривалість оперативного втручання, анестезії, тривалість післяопераційного перебування хворих на хірургічному ліжку, зменшує частоту та важкість післяопераційних ускладнень. Важливим фактором є також можливість уникнути термічних уражень шкіри при збереженні доброго терапевтичного ефекту.

Позитивно для військових медиків є те, що використовувати сертифіковану вітчизняну установку «Ліка-хірург» можна як у стаціонарних, так і в амбулаторних умовах.

Як повідомив журналістам начальник ВМКЦ Західного регіону полковник медичної служби Іван Гайда, з новим лазерним обладнанням вже вдалось провести дві успішні операції. Зокрема, військові судинні хірурги відновили здоров’я військовослужбовцю строкової служби з варикозним розширенням вен та сімнадцятирічній дівчині з м.Ужгорода із хворобою Кліппель-Треноне (вроджена вада розвитку судин). В обох випадках досягнуто позитивних результатів.

Довідка:

Клініка призначена для надання спеціалізованої хірургічної медичної допомоги пацієнтам із патологією серцево-судинної системи.

До складу клініки входять відділення судинної хірургії, серцево-судинної та рентген-ендоваскулярної хірургії. У клініці працюють досвідчені спеціалісти (4 лікарі вищої та 4 першої категорії). Використовуються новітні технології, що дають можливість щорічно обстежити та пролікувати близько 1200 пацієнтів, виконати більше 1000 хірургічних втручань.

Клініка є одним з провідних центрів України в лікуванні хво­рих із патологією сонних артерій, трофічних виразок веноз­ного генезу, а також ендопротезування аневризм черевного відділу аорти.

У відділенні судинної хірургії надається спеціалізована хірургічна допомога пацієнтам із пошкодженнями су­дин, патологією сонних і хребетних артерій, черевного відділу аорти, артерій кінцівок, гострими тромбозами і тромбоемболіями магістральних судин, захворюваннями вен (флебектомії з міні-доступів, склеротерапія) та лімфатичних судин, вродженими захворюваннями і новоутворами судинної системи.

У відділенні серцево-судинної хірургії проводяться оперативні втручання пацієнтам із вродженими та набу­тими вадами серця, перикардитами, хронічними формами ішемічної хвороби серця (аортно-коронарні шунтування).

У відділенні рентген-ендоваскулярної хірургії прово­дяться інвазивні ренгенконтрасні методи обстеження (коронаро-вентрикулографії, ангіографії) та лікування захворювань серцево-судинної системи - стентуван­ня коронарних і магістральних артерій, емболізація судин при пухлинах (фіброміоми матки та ін.), ендопротезування аневризм аорти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ