Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Шевченківському гаю зігнила Лемківська хата

У Музеї народної архітектури і побуту «Шевченківський гай» на одну хатину стане менше. Один із найцінніших об’єктів старовини Лемківська хата через безгосподарність чиновників покрилася цвіллю та зігнила зсередини. Про це повідомила депутат Львівської міської ради, член комісії культури Наталія Усач.

За її словами, у лютому 2010 рокуна цьому об’єкті проводили реставраційні роботи, після чого у хаті провалився дах. Однак, команда мера не взялася виправляти критичну ситуацію. Це призвело до повної руйнації об’єкту. І як свідчать експерти, хата уже не підлягає відновленню.

«Як юрист стверджую, що такі дії мають ознаки вандалізму та підпадають під кримінальну відповідальність. Особливо обтяжуючою відповідальність є для службових осіб. Отож, сподіваюся, що хтось таки відповість перед законом за свідоме знищення об’єктів нашої культурної спадщини! Адже, складається враження, що лише львівська влада може умудритися до того, щоб за 4 місяці зруйнувати об’єкти нашої культурної та історичної пам’яті, які проіснували століттями», - заявила Наталія Усач.

«Мені особливо прикро, що львів’яни та гості міста, котрі прийдуть у липні на фестиваль «Країна мрій», побачать в якому жалюгідному стані окремі об’єкти музею. Не думаю, що така картина у «Шевченківському гаї» – запах цвілі тазруйновані хатини, - додадуть людям святкового настрою», - додає вона.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ