Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У штабі блоку Порошенка підпишуть угоди з мажоритарниками: щоб запобігти маніпуляціям конкурентів

1/2
У Львівському обласному штабі Блоку Петра Порошенка вирішили підписати спеціальні угоди з усіма кандидатами-мажоритарниками, яких ця політична сила підтримує на виборах до Верховної Ради, про дозвіл на використання ними символіки і стилістики Блоку Петра Порошенка. Про це повідомили у штабі.

До такого кроку у штабі вирішили вдатися після того, коли з’ясувалося, що кандидат від «Народного фронту» по 115-му Сихівському виборчому округу Іван Васюник стилізував свою зовнішню рекламу під рекламу Блоку Президента.

Через цей випадок у партії Порошенка вже заявили, що можуть подати на недобросовісного Васюника до суду. Адже у зазначеному окрузі політсила Президента підтримує зовсім іншого кандидата – Дмитра Добродомова.

В обласному штабі «Народного фронту» коментувати цю ситуацію відмовились.

«Звичайно, таким чином вони вводять в оману виборця, показуючи, що ніби-то мають якийсь зв‘язок із Блоком Петра Порошенка. Це очевидно, що хтось хоче підлаштуватись під компанію лідера цих перегонів», – прокоментував заступник керівника обласного виборчого штабу Блоку Петра Порошенка Ерік Парсаданян.

Чому зовнішня реклама кандидата від «Народного фронту» ідентична рекламі іншої політичної сили і зовсім не схожа на рекламу самого «Народного фронту»? Із таким питанням журналісти звернулись до політологів.

«Це розраховано на те, що виборець не буде звертати увагу на нюанси, ісприйме рекламу як підтвердження того, що хоче отримати кандидат. У даному випадку – візуалізація подібності і приналежності до певного блоку. За допомогою цього кандидат отримає додаткові голоси», – зазначає політолог Анатолій Романюк.

Також політолог додає: «Навіть, якщо ця технологія не порушує законодавства, вона свідчить про моральні якості кандидата, який маскується». На Заході, наприклад, такі методи були б неприпустимими. Адже якщо людина йде від однієї політичної партії, а маскуватиметься під іншу, то це коштуватиме кандидатові підтримки своєї політсили.

Нагадаємо, у штабі Блоку Петра Порошенка наголосили, що єдиним кандидатом, якого підтримують у 115-му Сихівському окрузі, є Дмитро Добродомов.

Додамо, що автор та ведучий програм журналістських розслідувань, «Хто тут живе?», «Народний контроль» на телеканалі ZIK Дмитро Добродомов йде на парламентські вибори у 115-му виборчому окрузі (Сихівський район Львова, м. Винники) як незалежний кандидат. Окрім Блоку Петра Порошенка, Дмитра Добродомова підтримують Радикальна партія Олега Ляшка, «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка, «Народна Самооборона» та низка інших громадських організацій Майдану.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ