Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Нардеп Леонов у Львові продемонстрував «трофей» і свою балаклаву. Фото. Відео

На війні треба використовувати усі засоби, але не можна незахищених людей посилати на озброєний Беркут, а у нас найбільша зброя – це саперна лопатка. Про це сьогодні, 16 лютого, у своєму виступі під час віча у Львові розповів народний депутат України від ВО «Свобода» Едуард Леонов.

Після цих слів він дістав міліцейський кийок і розповів, як йому цим кийком ламали ноги.

«Цим кийком, 11 січня, мені перебили ноги. Вони вже знають моє обличчя. Коли я лежав уже в крові, коли ми протестували проти вироку суду так званих васильківських терористів, наші хлопці зібралися і відбили напад, захопили цей кийок. В Україні немає смертної кари для найгіршого злочинця. А хто дав наказ виносити смертну кару тим хлопцям, яких застрелили, замордували, замучили? Про яку Конституцію можна говорити?», - сказав Леонов.

Він також додав: «Для тих, хто зараз звинувачує, що ми надто тихі і спокійні. Мовляв, є хлопці, які на вулиці борються, а є політики, які ведуть перемовини. (Дістав з кишені балаклаву). Я щойно з Майдану. Скажіть, коли я роблю отак. (Одягнув її на голову). Я хто? Політик чи ні? І хто мене може звинуватити у тому, що я щось не робив, чи десь не був? Не треба нас намагатися розколоти. Ніхто ніде не ховався. Поруч стоять мої львівські побратими, з якими ми від перших днів на Майдані, обороняючи барикади від «Беркута», так само, як інші депутати-свободівці. Ніхто не звинуватить нас, що ми десь відсиджувалися чи ховалися. Ми розуміємо, що не варті ті кам’яні будівлі життя дітей. Наші побратими повинні вийти з в’язниці!».

«Страшно й соромно усвідомлювати, що наших дітей гноять у в’язницях. І ми не будемо триматися за будівлі, коли йдеться про життя і свободу сотень українців. Ми з вами у скорботі за нашими загиблими братами, ми переживаємо за тих дітей, які побиті, поламані гниють у в’язницях. Їх, 20-річних, хочуть замкнути на 15 років з кримінальними злочинцями. Для тих дітей тиждень у в’язниці – це жах. А для нас – страх і сором терпіти, що ми на волі, а наші діти – по тюрмах. Моїй дочці 20 років, вона на Майдані, і хіба я не зробив би все для її порятунку, якби вона потрапила до тюрми?  Будівлі не мають ніякого значення. Ми не будемо триматися за будинки, коли йдеться про життя і свободу сотень українців», -  зазначив Едуард Леонов.

Він додав: «Можна розібрати барикаду, можна підірвати приміщення, можна відтіснити з території, але не можна вигнати українців з України, не можна вбити віру в наших серцях. Тут нема жодної людини, яка б не була на Майдані в Києві. Навіть якщо фізично ви не змогли туди дістатися, то своєю підтримкою, своїми серцями ви там, де потрібні.


Усі фото - Ярослав Тимчишин, для Гал-інфо.

І якщо провокатор каже, що Майдан розвалюється, то це все одно що сказати, наче в мене перестало битися серце. Ми з вами пліч-о-пліч будемо йти до перемоги. Ми з вами перетворили на Майдан всю Україну. І  так має бути й далі, щоб ворогові не було місця на нашій землі, щоб ніякі паркани і спецпідрозділи їх не врятували. І ті негідники будуть ще мріяти, щоб опинитися у в’язниці, сховатися в клітці від народного гніву.

Я вас прошу: не слухайте провокаторів, які розповідають, що нібито щось розвалюється, женіть їх геть. Якщо у вашому серці залишилася барикада, яку ви не здасте ворогові, значить ми не здалися і переможемо. Якщо у Вашому серці живе любов до мене, кримчанина, до донеччан, до своїх ближніх-українців, то значить ми непереможні», - сказав Леонов.


Відео - Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ