Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Самбірській міській раді - кадрова лихоманка

Торік на виборах міського голови Самбора з різницею у 500 голосів чинного тоді міського голову Тараса Копиляка переміг член партії "Воля" Юрій Гамар. Голова місцевої "Самооборони", викладач фізкультури Самбірського технікуму інформатики. Природно, що мер привів у мерію команду своїх заступників, членів партії "Воля", викладачів технікуму.

Громада була трохи здивована, чи зуміють вчителі керувати містом, але тоді всі хотіли бачити "нові обличчя у владі", що й отримали. Однак менш ніж за рік міський голова Самбора Юрій Гамар звільнив майже всіх своїх же висуванців.

Кадрові проблеми у Юрія Гамара почалися з першої сесії, з обрання секретаря ради. На цю посаду мер запропонував депутата від партії "Воля", викладача Дрогобицького університету, кандидата юридичних наук Юрія Дмитришина. Значна частина депутатів з різних причин була проти цієї кандидатури. Саме висунення відбулося з порушенням процедури, без попереднього двадцятиденного обговорення.

Юрію Дмитришину  згадали давнішнє ДТП із смертельними наслідками. А вдова загиблого у ДТП звинуватила депутатів, що вони обрали секретарем "вбивцю її чоловіка".

Проте мер проявив наполегливість і з перевагою в один голос Юрія Дмитришина обрали секретарем Самбірської міської ради. Але на цьому проблеми Юрія Дмитришина не закінчилися. Перманентні сварки з депутатським корпусом, судові тяганини тривали і далі. Останнє звинувачення було у корупції (голосував за надбавки і премії для себе самого). Наприкінці серпня депутати відправили Юрія Дмитришина у відставку. Мер на депутатське рішення наклав вето.

Депутати зібралися на позачергову сесію і мерське вето подолали. Вперше за роки Незалежності в Самборі у відставку відправили другу посадову особу міста менш ніж за рік перебування на посаді.

Власне, кадрові перетурбації в мерії розпочалися ще на початку року зі звільнення  начальника юридичного відділу міської ради, депутата міської ради, активного прихильника Юрія Гамара у передвиборчій кампанії Романа Пицика. Звільнили з порушенням трудового законодавства. Справа про звільнення в суді з перспективою на користь екс-головного юриста Самбора.

Наступною була Наталя Зремяк, член партії "Воля", екс-заступник з гуманітарних питань міського голови Самбора , одна із найпалкіших прихильниць Юрія Гамара в час передвиборчої кампанії. Також звільнена з порушення Закону. На час звільнення перебувала на лікарняному.

Після неї не порозумілася з мером Галина Кухар, керуюча справами міської ради Самбора, найдосвідченіша із міських заступників, керівник передвиборчого штабу Юрія Гамара.

Через звинувачення у корупції, покинув посаду Микола Лозинський, заступник з комунальних питань, депутат міської ради, член партії "Воля", наймолодший із заступників.

Кадрові чистки не минули й самбірський Водоканал. Звільнили - також з порушенням законодавства - багатолітнього керівника цього підприємства Степана Кульчицького. Натомість призначили людину без фахової освіти,  перший запис у трудовій книжці якої зроблено в 36 років і одразу керівна посада.

Наразі міський голова Самбора Юрій Гамар залишився із першим заступником Іриною Курлятович, яка нині перебуває у відпустці.

Очевидно, треба мати неабиякі здібності, щоб менше ніж за рік  розгубити практично всю команду. Чи зуміє міський голова Самбора перезавантажити мерію і сформувати нову команду? Тим часом, громада міста схвильована, адже на порозі зима, формування бюджету міста та інші важливі справи, а міська влада кадрово оголена, міський голова втратив 4 заступників із 5.  

Фото varianty.lviv.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ