Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Львівське підприємство продовжує постачати військове устаткування Росії? - депутат

Депутат Львівської міської ради Василь Горон отримав інформацію про те, що Львівське державне підприємство ЛОРТА навіть в умовах агресії продовжує постачати в Російську Федерацію військове устаткування. Про це він розповів у коментарі Гал-інфо.

За його словами, в Україні випускають чимало комплектуючих високотехнологічного озброєння, що використовують збройні силами РФ, а саме йдеться про електроніку, авіоніку, складну високоточну механіку та двигуни для ракетної до авіаційної технік.

«Росія випускає лише, як правило, корпус та вибуховий заряд. Припинення цих поставок призведе до колапсу оборонної системи РФ, а вихід України з договору про збереження держтаємниці, яку становлять технологічні параметри функціонування цих комплектуючих озброєнь, уможливить продаж цих документів третім особам, що зумовить повну беззахисність РФ перед озброєннями іноземних держав», - сказав депутат.

Василь Горон зазначив: «Дивним щонайменше є те, що на Львівському державному заводі ЛОРТА, що у Львові, продовжують випускати такі вироби, як БРТС9, 9С477, 9С485, М2 та інші, без яких оборонка агресора може стати просто нефункціональною, а якщо противники отримають технологічну документації, то це матиме катастрофічні наслідки. Останні відправки до РФ названих виробів були здійснені минулого місяця. І таких підприємств у державі десятки, якщо не сотні. Громадськість повинна жорстко відреагувати на прояви колаборціонізму із агресором та ініціювати вихід із названого договору про збереження таємниці для уможливлення передачі технічних даних зацікаленим сторонам. Від цих дій можна відмовитись лише за умови припинення російської агресії».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ