Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Донбасі проти українців воюють громадяни Латвії, етнічні росіяни. Серед них депутат Європарламенту

Географія російських найманці-терористів на Донбасі збільшилася за рахунок присутності громадян Латвії, етнічних росіян. Про це Гал-інфо повідомив голова громадської організації ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов.

«Маємо повторення історії, коли у роки визвольних змагань Україна потерпала від звірств червоних латишських стрілків. Під час цієї збройної інтервенції 21 ст. маємо факт присутності нащадків цих стрілків у вигляді російських добровольців», - сказав Дмитро Снєгирьов.

Він також додав, що про присутність цих найманців на території України повідомив у соцмережах Володимир Ліндерман. Він так писав: «Група російських добровольців з Латвії прибула у Новоросію. Успіхів вам!».

«Володимир Ліндерман брав участь у відправці, комплектуванні та спорядженні цієї групи, але про характер її дії та чисельність він не повідомляє. За оперативною інформацією поліції Латвії, щодо можливої участі мешканці у конфлікті, то такий факт попередньо підтверджується. Ми хотіли б надати допомогу щодо виявлення конкретних осіб. Просимо перевірити інформацію про перебування на території України громадян Латвії - Матасова, Берднікова та депутата Європарламенту Жданока, а також ще півтора десятка громадян Латвії, активістів організації «Русская заря». У випадку підтвердження цієї інформації вимагаємо відкрити кримінальне провадження відповідно до чинного латвійського законодавства щодо участі у терористичних організаціях", - зазначив Дмитро Снєгирьов. 

Фото - uapress.info

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ