Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Шкіряка попросили не вдавати із себе опозиціонера

Генеральська і чиновницька розхлябаність стала причиною загибелі багатьох бійців сил АТО. Про те, наскільки низька виконавська дисципліна та погано йдуть справи в середовищі високих начальників, показала запис у «Фейсбуці», яку зробив радник глави МВС України Зорян Шкіряк.

Днями політик проінформував громадськість (тут і далі орфографія збережена): «На жаль, деякі чиновники Міноборони, продовжують затримувати видачу важкої зброї та техніки для передових спецпідрозділів МВС. Напевно, вже час не говорити, а криком кричати! Сьогодні, наші штурмові батальйони знаходяться в авангарді сил АТО на найнебезпечніших ділянках фронту. При цьому, наші бійці змушені на легкових автомобілях та мікроавтобусах воювати проти танків, БТРів, "Градів" та артилерії російських терористичних військ».

Пан Шкіряк навів приклад по Іловайську, де «чиновники Міноборони, по надуманим бюрократичним причинам, досі блокують надходження відповідного озброєння та боекомплектів для передових загонів Нацгвардіі і МВС».

«Скільки можна?» - обурюється радник одного з головних силових відомств країни. Здавалося б, можна тільки радіти, що в Україні є такі небайдужі політики. Але, видно, словами нині нікого вже не проймеш. Ось і гнівна тирада Шкіряка викликала в соцмережах зовсім не схвалення.

Львів'янин Богдан Стасюк, наприклад, обрушився на радника міністра з неприємної критикою. «Зорян Шкиряк, - написав він у коментарі, - корчити з себе опозиціонера, якому "хочеться криком кричати" будучи в провладній команді - це поганий тон. Саме вам кричати ні до чого, а просто своїм начальникам передзвонити і спитати чому ця техніка зараз не в Ілловайську. А якщо начальство пошле або розповість що парад важливіше ніж життя солдат, то завжди можна визначитися про доцільність перебування в радниках такого начальства”.

Ось так всього декількома пропозиціями «простий» громадянин сформулював те, що ніяк не дійде до багатьох високих чинів, а саме: треба поменше займатися словоблуддям, а більше займатися справою, яка доручено. Це стосується не тільки оборонного відомства.

Чітко сформулював львів'янин і причину розхлябаності начальницького люду, що відповідає за забезпечення сил АТО всім необхідним, і не тільки за це. «До речі, припиніть всіх мати за дурнів розпікаючи в постах якихось невідомих безіменних генералів і безіменних бюрократів. Головнокомандувач всіх силових структур має цілком конкретне і всім відоме прізвище», - написав Богдан Стасюк.

Дійсно, в начальницьких колах України з давніх пір існує звичка ховати особисті недоробки і прорахунки за обтічними формулюваннями і невідомими винуватцями. У мирному житті українці ставилися до цього байдуже, як до неминучого зла. Під час смертельної сутички з ворогом, коли на кону стоїть існування країни і нації, така поведінка чиновників викликає у людей гнів і обурення.

Говорячи словами Шкіряка, скільки можна? Чи не час припинити чесати язиками, коли під снарядами й кулями агресора гинуть сотні українців?

Олександр Косвінцев.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ