Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Портников: Жителі Донбасу самі знищили власну цивілізацію

Початок виявився кінцем. Ніякого аеропорту в Донецьку більше немає - і якщо місто не вдасться звільнити від російських окупантів, то може ніколи і не буде.

Про це у блозі на Еспресо.TV написав Віталій Портников:

"У Айзека Азімова є знаменитий роман «Прихід ночі», герої якого, жителі планети Калгаш, всякий раз знищують власну цивілізацію. Я згадую цей сюжет щоразу, коли чую про вибухи і руйнування в Донецьку. 

Ще кілька місяців тому це місто стрімко розвивалося. Так, звичайно, причини цього розвитку лежали на корупційній поверхні, а й результати були в наявності - чудовий стадіон, у якого сьогодні обвалився черговий сектор, сучасний великий аеропорт, який в перспективі міг перетворити Донецьк на один з регіональних транспортних вузлів. Навіть в умовах практично нерозвиненого місцевого авіаційного сполучення в Україні літаки в Донецьк літали з частотою тролейбусів - і це був тільки початок. 

Початок виявився кінцем. Ніякого аеропорту в Донецьку більше немає - і якщо місто не вдасться звільнити від російських окупантів, то може ніколи і не буде.

Ще кілька місяців - і в руїни перетвориться знаменита «Донбас-арена».

Нічого нового в цьому немає: ми ще в шкільних підручниках читали, як після смерті Риму на його величних форумах пасли кіз і як жителі розбирали для власних потреб храми і терми.

Просто тепер це саморуйнування відбувається на наших очах, ми спостерігаємо навалу варварів в прямому ефірі.

Жителі Донбасу, повіривши російським пропагандистам, самі впустили цих варварів нашого часу в свої міста, самі зруйнували ті об'єкти, які з'явилися в регіоні завдяки його залученості в корупційні механізми, самі знищили власну цивілізацію - і живуть на її руїнах, навіть не уявляючи яким може бути їх завтрашній день. 

Жителі планети Калгаш всякий раз виявлялися жертвами звичайного сонячного затемнення, про яке вони не підозрювали. А як назвати затемнення, що закрило від нас Росію і окуповані нею Крим і Донбас?"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ