Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика

Українські берци гірші за німецькі вживані, - волонтер

Сьогодні, 16 грудня, під час прес-конференції за результатами десятої поїздки на Схід волонтерів в рамках проекту «Центр забезпечення» керівник «Народної самооборони Львівщини» Валерій Веремчук розповів про реальні потреби військових в зоні АТО.

За його словами, те взуття, яке бійці отримують від Міноборони, не якісне.

«Українські берци, на жаль, в рази поступаються за якістю німецьким вживаним. Про це кажуть самі солдати. Зимова форма теж надходить, але було б добре, якби і вона була б якісніша», - зазначив Валерій Веремчук.

Одна пара німецьких берців коштує 25 євро, але, за словами волонтерів, вони значно кращі чим українські.

Він також додав, що на Схід волонтери завезли 50 буржуйок та маскувальні халати для снайперів.

«В переліку дуже потрібних речей – пакети для ремонту техніки. Це те, що на передовій дуже швидко йде в розхід", - сказав він.

Водночас, за словами Веремчука, не можна сказати, що армія сьогодні голодна.

«Ми були на польових кухнях і слід сказати, що годують бійців досить пристойно та ситно. Ми завезли їм тонну апельсинів та мандаринів. Цьому подарунку вони раділи, напевне, більше ніж берцам. Для них це дуже важливо, бо це вияв уваги. Варто додати, що дитячі листи та малюнки прикрашають їхній побут. Це те, що серйозно підвищує їхній бойовий дух», - сказав Валерій Веремчук.

Він також наголосив, що волонтери Центру забезпечення написали майже 5 тис. листів та надіслали їх на різні фірми і понад 100 фірм відгукнулися та дали кошти.

«Нині ми плануємо зробити повний фінансовий звіт і показати тих людей, які допомагають забезпечувати армію всім необхідним», - сказав Веремчук.

Як зазначив депутат Львівської облради, учасник 10-ї поїздки на Схід Олександр Ганущин, цього разу військовим завезли 110 маскувальних халатів.

"Це обійшлося у 12 тис грн. На Львівщині є підприємство, яке погодилося шити їх безкоштовно, але потрібен тільки матеріал", - сказав Ганущин.

Всі хто хочуть допомогти можуть звертатися до Народної Самооборони Львівщини.

Фото прес-служби "Народної Самооборони Львівщини".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ