Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські студенти запустили паперові літачки свободи на підтримку Надії Савченко

Сьогодні, 16 січня, львівські студенти приєдналися до Всеукраїнської акції на підтримку Надії Савченко. Вони вимагали звільнити українську лютчицю-бранку, яку понад 7 місяців утримують в російському СІЗО. На знак солідарності з Надією з балкона головного корпусу Франкового вишу студенти випустили паперові літачки.

Студенти, викладачі та представники студентського уряду також розгорнули кількаметровий український прапор на дорозі біля входу до Національного університету імені Івана Франка, а з балкону вишу  запустили паперові літачки, які падали вниз на синьо-жовтий стяг.

Близько ста  літачків,  зроблені з білого паперу, як символ свободи української льотчиці. 

Студентський мер Львова Євген Филипець повідомив:  «Студенти зробили більше ста літачків. Це така символічна акція, адже Надія Савченко льотчиця. Це символ її свободи, який ми хочемо зловити нашим прапором. Ми хочемо запустити ці літачки, щоб впіймати нашу вільну Надію Савченко, прямо в обійми нашого українського народу».

Також студенти під стінами університету сканували: «Свободу Савченко! Свободу полоненим!», а на закінчення акції заспівали український гімн.

Після акції студенти із плакатами «Свободу Надії Савченко» знімали соціальний ролик, який згодом хочуть розмістити у соцмережах. 

Нагадаємо, народний депутат України Надія Савченко, яку незаконно утримують в російському СІЗО, написала звернення до українців та закликала вийти на акцію під гаслом #FreeSavchenko. Лист української льотчиці оприлюднив у своєму Twitter адвокат Савченко Марк Фейгін. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ