Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Виборців, що хочуть відкликати депутата Романа Плахтія, намагаються залякати кримінальною справою

Франківський РВ Львова розпочав попередню перевірку у справі про відкликання депутата Львівської міської ради Романа Плахтія. Процедуру відкликання ініціювала ГО "Новий Львів". Підставою ж перевірки стало відповідне звернення депутата до правоохоронців, а також аналогічна заява чинного на той час секретаря Львівської міської ради Василя Павлюка. Про це розповів голова ГО "Новий Львів" Віталій Ілик.

"16 квітня слідчий Франківського РВ Сергій Лисяк викликав нас на "пояснення". Це був не допит, адже справа наразі не кваліфікована. Відбувається збір документів. Справа, так би мовити, на вивчені", - розповів Віталій Ілик.

За його словами, розмова зі слідчим велась по суті звинувачень. "Перше стосувалось того, що громадська організація "Новий Львів" є не зареєстрованою, а також що ми нібито провели якусь таємну прес-конференцію. Ми пояснили, що ГО "Новий Львів" функціонує з часу установчих зборів та що подано документи в орган юстиції, котрий незабаром має видати свідоцтво. 

А щодо прес-конференції, то вона відбулась у Львівському прес-клубі. У білий день і цілком легально. Був розісланий відповідний анонс, на захід прийшли журналісти, були присутні і виборці. Будь-хто міг взяти слово", - пояснив Віталій Ілик.

За словами Віталія Ілика, слідчий також питав про інформаційний бюлетень, у якому було розміщено біографію та дані про діяльність депутата. Останній поскаржився, що там є неправдива інформація. "Але та інформація взята переважно зі ЗМІ, при цьому чітко вказано першоджерела. Жодних домислів. Також, щоб не було однобокості, ми помістили інформацію, з котрою Плахтій йшов на вибори", - зазначив керівник громадської організації.

Віталій Ілик наголосив на тому, що своїм зверненням до правоохоронців Роман Плахтій, по суті, вимагає розпочати оперативно-розшукові дії проти ініціаторів процедури його відкликання. Мета - зірвати процес відкликання.  

"Однак це якийсь повний антидемократичний абсурд. Судіть самі. Маємо ситуацію, коли виборці звернулись до ТВК з метою відкликати депутата. Але з огляду на те, що в законодавстві процедура відкликання виписана не чітко, ТВК написала проханням до ЦВК, щоб дали роз’яснення. До того ж, в ТВК порадили ініціативній групі звернутись із позовом до суду, щоб там спробувати з`ясувати процедуру відкликання. Провадження розпочато у Львівському апеляційному суді. А у відповідь Роман Плахтій вимагає розпочати кримінальну справу проти ініціаторів його відкликання. Але ж  суть демократії - ми маємо право обрати депутата і його ж відкликати. І саме тому люди і звернулись до ТВК, і до суду, і примайні суд має розібратись у цій справі. Тому дії Романа Плахтія я розцінюю як своєрідний адміністративний тиск, така собі передсудова підготовка, щоб зірвати і суд, і процедуру його відкликання", - наголосив Віталій Ілик.

Нагадаємо, представники ГО "Новий Львів" та "Платформа вільних людей" під час прес-конференції, що пройшла 17 лютого у Львові, заявили про намір відкликати депутата-мажоритарника Львівської міської ради Романа Плахтія, котрий очолює постійну депутатську комісію комунального майна та власності. На цей час вони вже отримали підписні листи в ТВК і розпочали збір підписів виборців за відкликання депутата Романа Плахтія.  

Свою увагу до депутата Романа Плахтія представники ГО пояснили тим, що він очолює постійну депутатську комісію з комунального майна та власності у Львівській міській раді і мав би нести відповідальність за махінації, які чиняться з майном громади у Львові.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ