Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Богословська: Кернес готує фейковий теракт

Мер Харкова Геннадій Кернес готує фейковий теракт, щоб зірвати засідання суду 28 травня у Полтаві, вважає екс-народний депутат Інна Богословська.

"За наявною достовірною інформацією, Кернес знову буде зривати засідання. На цей раз буде зімітовано "терористичний акт" дорогою підсудного з Харкова до Полтави. Подільники Кернеса готують фейкові "вибух" і "напад", в результаті яких він повернеться до Харкова, а адвокати в суді заявлять клопотання про зміну підсудності і повернення справи в один із підконтрольних Кернесу харківських судів", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

"Якщо підсудний навмисно зриває судові засідання і при цьому використовує суспільно чутливі і небезпечні методи (закидання яйцями, вибухи), то закон не тільки дозволяє, але й вимагає ізолювати від суспільства порушника", - вважає Богословська.

Нагадаємо, Генпрокуратура 26 березня передала в суд справу мера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців. 

2 березня Кернесу було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 ("Незаконне позбавлення волі або викрадення людини"), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 ("Катування"), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 ("Погроза вбивством") КК України та оголошено про закінчення досудового розслідування. 

18 травня Кернеса евакуювали з будівлі суду в Полтаві - його адвокатів закидали яйцями, де має розпочатися розгляд справи, суд перенесли на 28 травня.

fakty.ictv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ