Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Начальнику рибінспекції у Львівській області оголосили недовіру

Львівська обласна рада оголосила недовіру начальнику управління Львівдержрибоохорони Богдану Герману. За це проголосували 70 депутатів Львівської обласної ради.

Він не з’явився на засідання сесії Львівської облради, коли депутати розглядали питання про стан охорони та відтворення водних живих ресурсів і регулювання рибальства у Львівській області.

Богдана Германа звинуватили у тому, що Держрибінспекція не сприяє запобіганню браконьєрству та не поповнює рибну популяцію. Відповідно, депутати проголосували за те, щоб визнати його роботу незадовільною та висловити йому недовіру.

Депутат від «Фронту Змін» Олег Мандюк запропонував організувати народні природоохоронні дружини, які б боролися із браконьєрством. Це питання знайшло підтримку в голови комісії екології Ірини Сех і буде винесено на наступну сесію Львівської обласної ради.

«Якби риба вміла говорити, вона б нам насправді багато розповіла про те, що твориться на Добротвірському водосховищі і якими модифікованими продуктами і кормами її годують», – заявила Сех.

Вона також зазначила, що у Львівській області інспектори рибнагляду замість того, щоб ловити браконьєрів, займаються тим, що вивозять надра Львівської області. За це рибінспектори отримують по 3 тисячі гривень в тиждень.

Водночас біля стін Львівської облради зібралися рибалки із закликом «Шановна влада, зверніть увагу, які надра набирає керівництво держрибохорони».

Вони кричали «Ганьба!» і звинувачували депутатів в тому, що ті їх не підтримують. Рибалки звертались до голови Львівської ОДА Михайла Цимбалюка, щоб він здійснив відповідну кадрову політику і взяв питання під контроль.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ