Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

У Львові не настав «армагідєц», - Кошулинський

«Попри залякування мешканців командою Садового у Львові не настав «армагідєц». Це подібна ситуація, коли після подій 9 травня львів’ян лякали тим, що у Львові не буде нересту туристів», - про це сьогодні, 26 жовтня, на прес-конференції у Львівській міській раді повідомив голова фракції ВО «Свобода» Руслан Кошулинський.

«Місто не потонуло в смітті, світло є, і всі ліфти працюють. Нагнітання паніки Садовим не справдилося», - заявив Руслан Кошулинський, коментуючи скасування міською радою тарифу на квартплату і реакцію міського голови Андрія Садового.

ВО «Свобода» очікує від Садового наступного плану дій: Львівська міська рада відхиляє протест прокурора, прокурор може подати до суду і в судовому процесі міська рада програє, на що, за словами свободівців, сподівається Андрій Садовий. Адже інтереси ради в суді представлятимуть чиновники. Саме тому депутати на сесії будуть розглядати ініціативу про уповноваження депутатів до участі у судових засіданнях як представників інтересів Львівської міської ради.

Кошулинський переконаний, що тарифи на квартплату повинні затверджувати через механізм громадських слухань.

Він додав, що після того, як депутати відхилять протест прокурора, в силу вступлять попередні тарифи. Тому свободівець рекомендує львів’янам зачекати і оплатити квартплату наприкінці місяця.

«Закидають, що «Свобода» скасувала квартплату, але це не так. Ми скасували рішення виконкому щодо підняття тарифу. Це різні речі», - заявив Руслан Кошулинський.

Ще одним дражливим питання залишається структура виконавчих органів. За його словами, Садовий знову порушує законодавство, адже пропозиції по структурі виконавчих органів Львівської міської ради він мав подати до 30 жовтня.

Кошулинський також додав, що на зустрічі із головами фракцій від міського голови не почули про дату розгляду структури. Депутат запевнив, що якщо Садовий не внесе питання по структурі до порядку денного наступної сесії, то депутати звернуться до суду з проханням зобов’язати його це зробити

«З тієї інформації, що я маю стало зрозуміло, що сесії до 30 жовтня вже не буде, а наступна сесія буде тільки 3 листопада. Садовий звик до роботи з депутатами попередньої каденції, де фракціям та окремим депутатам можна було щось пообіцяти, комусь подарувати приміщення, комусь дозволити будівництво в Шевченківському Гаю. Старі механізми роботи з радою вже не діють», - заявив Руслан Кошулинський.

Нагадаємо, що на попередній сесії Львівської міської ради депутати подолали вето міського голови який наклав його на ухвалу про скасування рішення виконавчого комітету, яким затверджено тарифи на утримання будинків і прибудинкових територій окремо по кожному будинку. За відповідне рішення проголосували 63 депутати. Міський голова назвав рішення загрозою порядку та стабільності в місті. Прокуратура Львова скерувала до міської ради протест на дане рішення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ