Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Французькі соціалісти обрали свого кандидата у президенти

Прихильники лівих поглядів у Франції у неділю, 29 січня, проголосували у другому турі попередніх виборів кандидата від Соціалістичної партії країни. За номінацію змагалися 49-річний екс-міністр освіти Бенуа Амон та колишній прем'єр, 54-річний Мануель Вальс. Дані на 18:00 за київським часом вказували на зростання явки - проголосували не менше 1,3 мільйона людей, порівняно із мільйоном у першому турі, передає агенція Reuters.

Праймеріз соціалістів виграв Амон, повідомили організатори голосування. За їхніми підрахунками голосів з 60 відсотків дільниць, Амон набирає близько 58 відсотків проти 42 у Вальса, вказує інформагентство AFP. Нагадаємо, що перший тур несподівано для більшості оглядачів також виграв екс-міністр освіти з результатом 36 відсотків проти 31,5.

Амона вважають представником більш лівого табору, аніж ближчого до центру Вальса. Він, зокрема, обіцяє запровадити базовий щомісячний дохід на рівні 750 євро для всіх, незалежно від матеріального стану, а також виступає за легалізацію марихуани. 

Утім, опитування не дають кандидату від соціалістів шансу пройти до другого туру виборів. Лідерами президентської кампанії у Франції вважають Франсуа Фійона з консервативної партії "Республіканці" та правопопулістку Марін Ле Пен з "Національного фронту". Окремі оглядачі вважають хорошими шанси незалежного кандадита Еммануеля Макрона, колишнього міністра економіки в уряді соціалістів. Перший тур виборів президента відбудеться 23 квітня.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ