Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Голова Верховного Суду України Романюк пішов у відставку

Суддя Ярослав Романюк був головою Верховного Суду України з травня 2013 року. 14 грудня 2017 року Вища рада правосуддя постановила звільнити його у зв'язку з поданням заяви про відставку.

Вища рада правосуддя (ВРП) під час засідання 14 грудня постановила звільнити суддю Ярослава Романюка з посади голови Верховного Суду України (ВСУ) у зв'язку з поданням заяви про відставку, повідомляє прес-служба ВРП.

Наголошують, що рада також звільнила суддю Вищого адміністративного суду Ірину Бухтіярову, суддю Вищого господарського суду Володимира Карабаня, суддю Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Олену Попович і суддю Господарського суду Чернігівської області Наталію Скорик. Усі вони подали заяви про відставку.

У повідомленні йдеться, що ВРП звільнила суддю Комунарського районного суду Запоріжжя Аллу Боровикову за власним бажанням.

Судді Апеляційного суду Києва Дмитру Сокуренку, який подав заяву про відставку, Вища рада правосуддя відмовила.

Романюк очолював Верховний Суд із травня 2013 року. Він узяв участь у конкурсі на посаду нового судді ВСУ, але 27 липня 2017 року попросив Вищу кваліфікаційну комісію суддів України припинити його участь у конкурсі через намір піти у відставку.

11 листопада президент України Петро Порошенко призначив 113 суддів нового Верховного Суду. За даними "Українських новин", президент відхилив тільки кандидатуру судді Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Сергія Слинька, який залишив чинним вирок генеральному прокурору Юрію Луценку у 2013 році.

Новий Верховний Суд розпочне роботу 15 грудня.

Головою нового Верховного Суду стала Валентина Данішевська, її заступником – Богдан Львов.

gordonua.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ