Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Керівництво США підтримує надання летальної зброї Україні

Генерал військово-повітряних сил США Пол Селва в ході слухань у Сенаті, присвячених його призначенню на посаду голови Об'єднаного комітету голів штабів ЗС США, виступив за надання летальної зброї Україні, - Дзеркало тижня.

"Я підтримую надання летальної оборонної допомоги з безпеки Україні, і Міністерство оборони США активно займається цим питанням на міжвідомчому рівні", – говорить Селва.

Наголошується, що у своїх свідченнях, оприлюднених напередодні слухань, Селва також виступив за надання Україні летальних озброєнь.

"Хоча обороноздатність України посилилась завдяки навчанням США, Україна все ще не має достатніх можливостей, так як її супротивник є більш технологічно просунутий", – Селва.

У той же час, екс-посол США в Україні, експерт Інституту США Brookings Стівен Пфайфер вказав у Twitter, що генерал Селва повідомив Комітету Сенату з питань ЗС, що командування США в Європі та Об'єднаний комітет начальників штабів ВС США виступають за надання летальної військової допомоги Україні.

На повідомлення Пфайфера відповів глава аналітичного центру Пенна-Байдена і колишній чиновник Пентагону Майкл Карпентер. За його словами, щодо необхідності надання зброї Україні склався міжвідомчий консенсус, однак рішення залишається за Білим домом.

У своїх свідченнях перед комітетом Сенату Селва також визнав, що Росія є найбільшою загрозою для нацбезпеки США.

"Хоча Північна Корея, Іран та ІДІЛ мають очевидні ворожі наміри і становлять регіональну та глобальну загрози, жодна з них не загрожує існуванню нашої країни. Росія та Китай перебувають в іншій категорії; вони можуть залучити Сполучені Штати по всьому спектру ядерного та традиційного конфлікту. Вони продовжують невідступно інвестувати до повного спектру сучасних інструментів. Чому Росія є більш негайною загрозою – так це через ядерні можливості, демонстрацію агресивної поведінки та готовність застосовувати військову силу", – зазначив він.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ