Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ле Пен обіцяє референдум про вихід з ЄС

Французький крайньо-правий політик Марін Ле Пен запустила свою президентську кампанію. Під час виступу в місті Ліон вона розкритикувала глобалізацію і радикальний ісламізм.

Кандидатка від партії Національний фронт заявила, що глобалізація "душить" французькі громади.

Також вона пообіцяла провести переговори про нові умови членства Франції у ЄС, а якщо вони проваляться - організувати референдум щодо виходу із союзу.

Перший тур президентських виборів у Франції відбудеться 23 квітня. Нинішні перегони є одними з найбільш непередбачуваних за десятиліття.

Чинний президент Франсуа Олланд вкрай непопулярний і не піде на другий термін.

Національний фронт позиціонує себе як партію анти-істеблішменту, а її лідер - намагається використати бажання виборців до змін, що з'явилося після перемоги Дональда Трампа у США та голосування за брекзит у Британії.

Паризький кореспондент BBC Люсі Вільямсон каже, що партія останнім часом намагається пом'якшити імідж, щоби завоювати більше прихильників.

За даними соцопитувань, Марін Ле Пен змогла би пройти в другий тур, але програла би його.

Глобалізація, за словами Ле Пен, це коли "раби виробляють товари, щоб їх продавали безробітним". Національний фронт пропонує натомість "розумний протекціонізм та економічний патріотизм".

Політик також заявила, що ЄС - це "провал", який "не здійснив жодної зі своїх обіцянок".

Згадуючи про напад у Луврі, що стався цього тижня, Ле Пен сказала про загрозу радикального ісламізму. Зокрема, вона змалювала картину, де Франція стогне під "гнітом ісламського фундаменталізму", де жінкам заборонятимуть "заходити до кав'ярень чи носити спідниці".

У Франції мешкає близько п'яти мільйонів мусульман - найбільша ісламська меншина у Східній Європі.

ВВС України

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ