Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Луганські діти поїдуть навчатися до Польщі

Керівництво Львівської обласної ради спільно з колегами із Луганської області активно працює над проектом, аби діти з Донбасу змогли поїхати на навчання до Республіки Польща. Про це сьогодні, 7 червня, під час брифінгу розповів голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, передає кореспондент Гал-інфо.
Фото - Прес-служба Львівської обласної ради.

«Думаю, що через тиждень наші представники поїдуть домовлятися в Польщі щодо навчання дітей з Луганщини в українській школі. Навчання відбуватиметься коштом польської сторони», - зазначив Олександр Ганущин.

Йдеться про дві групи учнів по чотирнадцять осіб. Разом із кожною групою поїде два педагоги-опікуни.

«Ми маємо працювати у цьому напрямку активно. Відомо, що понад 90% мешканців Луганської області ніколи за межі області не виїздили. Цю статистику потрібно змінювати», - зазначив Олександр Ганущин.

Своєю чергою заступниця голови Луганської державної адміністрації - військово-цивільної адміністрації Ольга Лішик підтвердила наміри луганської сторони відправляти діток на навчання до Польщі.

«Працюємо над тим, щоб відправляти діток на навчання до Польщі. Будемо обирати заклад, щоб діти мали можливість виїхати в Європу і побачити що таке європейська освіта», - сказала вона.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ