Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська облрада зобов’язала губернатора перенести «Полісинтез» із Бібрки

Облрада звернулася до голови облдержадміністрації з проханням створити робочу групу з питань перенесення дочірнього підприємства «Полісинтез» з міста Бібрка на іншу територію. Рішення про це було ухвалено під час сьогоднішнього засідання сесії Львівської обласної ради. Очолити робочу групу мав би особисто голова Львівської ОДА Микола Кміть.

Під час сесії було заслухано депутата від «Свободи» Петра Колодія , міського голову Бібрки Ореста Краєвського та першого заступника голови облдержадміністрації Валерія П’ятака. Зокрема, як констатував П’ятак, зараз існує необхідність термінового винесення з ДП «Полісинтез» отруйної речовини ТДІ, яка зберігається на підприємстві і термін її зберігання стікає першого грудня.

Також було зазначено, що існує постанова суду щодо проведення держаної екологічної експертиза на підприємстві для остаточного вирішення конфлікту у судовому порядку.

Разом з тим облрада звернулася до ГУ МВСУ у Львівській області з вимогою з’ясувати факти побиття громадян та притягнути винних до відповідальності.
Водночас, за словами П’ятака, з боку ЛОДА було запропоновано нові райони дислокації ДП «Полісинтез». Однак наразі відповідь від керівництва підприємства не надійшла.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ