Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівське сміття мандрує Полтавщиною

Львівське сміття наробило галасу по всій Україні, зачепивши і Полтавську область. 5 жовтня за повідомленням голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького тверді побутові відходи зі Львова «приїхали» на санкціоноване звалище у Решетилівку, повідомило видання ЕнергоЛайф.інфо.

Задля уникнення подібної ситуації на інших сміттєзвалищах Полтавщини, влада області звернулася до правоохоронців із вимогою забезпечити цілодобовий контроль за переміщенням сміттєвозів з номерними знаками інших областей.

Полтавська обласна рада також повідомляє, що днями львівське сміття «добралося» до Дніпра. Поїзд сміттєвозів до населених пунктів Дніпропетровської області блокують активісти та правоохоронці. Для того, щоб його не скидали на Полтавщині, смітники регіону будуть охороняти. За розпорядженням Олександра Біленького, на Решетилівському сміттєзвалищі почали цілодобове чергування.

Нагадаємо, в кінці травня цього року у Львові, на найбільшому сміттєзвалищі України в селі Великі Грибовичі сталася пожежа. Як повідомляв народний депутат Ігор Васюник на своїй сторінці у соціальній мережі, площа загоряння займала 2 гектари.

На ліквідацію пожежі пішло більше трьох діб. За повідомленням Львівського порталу, 30 травня трапився обвал і під сміттям опинилися пожежники. Протягом доби пошуків під завалами відходів знайшли трьох мертвих рятувальників.

Після трагічного випадку на Грибовицькому сміттєзвалищі, туди перестали вивозити сміття. За повідомленням Львівського порталу, підприємство «АВЕ-Львів», що обслуговує місто, почало «підкидати» відходи до звалищ в області. Але інші смітники також перенавантажені, то ж громади населених пунктів, куди почали звалювати львівські відходи, повстали проти ще більшого забруднення їхніх населених пунктів.

ЕнергоЛайф.інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ