Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львів'ян просять долучитись до урочистої зустрічі волейболістів

Сьогодні, 3 липня, о 16.20 рейсом "Стамбул-Львів" до Львова прилітають гравці чоловічої національної волейбольної збірної України, які стали переможцями Євроліги-2017! Про це повідомила заступник начальника управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба.

Національну збірну команду України з волейболу можна сьогодні вітати у Львові після успіху в Євролізі-2017

Львів'ян просять долучитись до урочистої зустрічі спортсменів, що відбудеться у Міжнародному аеропорту "Львів" імені Данила Галицького.

У фінальному матчі чоловіча збірна України здолала команду Македонії й здобула путівку у Світову волейбольну лігу!

До перемоги української збірної долучилися й гравці волейбольного клубу «Барком-Кажани» (Львів), серед яких Володимир Тевкун, Горден Брова, Юрій Семенюк, Євген Кісілюк, а також тренер львівської команди Угіс Крастіньш.

Технічні результати фінальної гри:

Україна – Македонія

3:1 (25:15, 25:22, 24:26, 25:13)

Додамо, що у матчі за третє місце Швеція здолала Данію - 3:1 (25:23, 16:25, 25:19, 25:21).

Від щирого серця вітаємо національну волейбольну збірну України з перемогою у Євролізі-2017!

Довідково.

Волейбольна Євроліга - щорічне змагання серед волейбольних збірних, що проводиться під егідою Європейської конфедерації волейболу (CEV). З 2004 року проводяться змагання для чоловічих команд.

Вперше змагання з волейболу під назвою «Євроліга» серед чоловічих і жіночих збірних пройшли з грудня 1997 по липень 1999 року в рамках відбіркового турніру до чемпіонату Європи-1999.

На постійній основі серед чоловічих збірних Євроліга проводиться з 2004 року за ініціативи Чехії, Нідерландів, Німеччини та Росії, виключених у кінці сезону-2003 з числа учасників Світової ліги.

Євроліга є не тільки самостійним престижним турніром, але і служить важливим етапом підготовки команд до головним волейбольним змагань — чемпіонатів Європи та світу, Олімпійських ігор.

Регламент змагань у чоловіків передбачає групову стадію і фінальний турнір, що проводиться у форматі «Фіналу чотирьох» (два півфінали і два фінали — за 1-е і 3-є місця).

Світова ліга (англ. FIVB World League) — найпрестижніший комерційний турнір чоловічих національних волейбольних збірних. Проводиться щорічно. Поточним чемпіоном є збірна Сербії.

Світова ліга, як правило, стартує в травні і є першим офіційним турніром в сезоні національних збірних. Турнір складається з попереднього (інтерконтинентального) та фінального раундів. У лист заявки команди для участі в інтерконтинентальному раунді можуть входити до 22 гравців, у фінальному раунді — до 14 гравців (в тому числі 2 ліберо). До участі у Світовій лізі, збірні допускаються на певних фінансових умовах і при забезпеченні телевізійних трансляцій домашніх матчів.

У більшості турнірів Світової ліги на попередньому етапі застосовувалась система спарених матчів з роз'їздами: кожна команда проводила по 4 гри з кожним із суперників по групі — два матчі вдома (за один уїк-енд) і два матчі в гостях.

У фінальних раундах Світової ліги у різні роки брали участь від чотирьох до восьми команд. Організатор фінального раунду визначається до початку змагань і бере участь в ньому незалежно від результатів інтерконтинентального раунду.

У 2015 році в Світовій лізі виступили 32 команди — 8 в першому дивізіоні і по 12 у другому та третьому.

З 2016 року склад учасників збільшений до 36 команд (по 12 у кожному з дивізіонів). 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ