Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Мартин Кравців – десятий на міжнародному шаховому турнірі в Мінську

На континентальному форумі в Мінську троє українських шахістів пройшли до шахового Кубку світу. Про це повідомив тренер ФІДЕ, Петро Марусенко, пише «Укрінформ».

Зазначається, що у столиці Білорусі розігрувалося не лише чемпіонське звання, а й місця на Кубку світу. На фініші змагань добре зіграли одразу три гросмейстра: луганчанин Олександр Арещенко, львів'янин Мартин Кравців і шахіст з Краматорська Юрій Кузубов.

Арещенко і Кравців набрали по 3,5 очка з 4-х і отримали 8 пунктів з 11 можливих. Додаткові показники дали львів'янину Мартину Кравціву десяте місце, а Олександру Арещенкові - одинадцяте. На пів-очка менше набрав Юрій Кузубов. Він став 27-м і також потрапив до Кубку.

По 7 очок отримали досвідчений гросмейстр Сергій Федорчук і київський школяр Кирило Шевченко, для якого це видатний успіх. Шевченко виконав гросмейстерський норматив та додав багато пунктів до свого рейтингу.

Між тим, невдалим чемпіонат став для Антона Коробова, Михайла Олексієнка, Станіслава Богдановича, Олександра Бортника та Володимира Онищука. А Юрій Криворучко та Андрій Волокитін, коли зрозуміли, що у них немає шансів розраховувати на успіх, взагалі знялися із змагань.

Слід відзначити, що перші місця на змаганнях розділили росіяни Максим Матлаков і Володимир Федосєєв та Баадур Джобава з Грузії - 8,5 очка з 11-ти. В результаті чемпіоном став Матлаков, а друге місце зайняв Баадур Джобава, який спершу стартував невдало (1 очко з 3-х), але потім здобув сім перемог поспіль.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що збірна України з шахів оголосила склад на командний чемпіонат світу, який відбудеться з 16 по 27 червня в Ханти-Мансійську. До складу збірної потрапили четверо львів'ян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ