Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Міністр юстиції відвідав меморіальний комплекс Демянів лаз
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Міністр юстиції відвідав меморіальний комплекс «Дем'янів лаз»

В меморіальному комплексі "Дем'янів Лаз" представили експозицію з архівних матеріалів, низку історичних документів, які засвідчують переслідування українців, зокрема франківців, НКВД та комуністами

Участь у відкритті виставки взяв Міністр юстиції Павло Петренко. Перед початком виставки міністр поклав квіти до меморіалу.

"Це не можна забувати. Я радий, що юстиція долучилась до виставки. Як бачимо цінні документи засвідчують, що комуністи і НКВС сотнями розстрілювали людей. Відомо про жахливі катування та вбивства людей. Майже два роки тому було заборонено комуністичну партію – і вона не працює. Але боротьба продовжується, ця невеличка експозиція принесе цінність музею. Кожна людина може прийти і ознайомитись", - сказав П.Петренко.

Відтак хвилиною мовчання згадали безневинно загиблих в 40-х роках та тих, хто гине на сході країни зараз.

Як зазначив директор Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби імені Степана Бандери Ярослав Коретчук, серед представленого – багато матеріалів, які свідчать про знущання над українцями та переслідування української греко-католицької церкви.

Представлена частина кримінальних справ, яка засвідчує арешти за невеликі проступки щодо політики.

Загалом виставка доповнює експозицію, яка є в "Дем'яновому Лазі". Серед документів Антирадянські листівки, які знайшли за шафою в управлінні юстиції.

Фirtka

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ