Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Культура

У Львові стартував прийом заявок на конкурс з відновлення Музею Шухевича

Сьогодні, 5 березня, розпочався прийом заявок на участь у Всеукраїнському відкритому архітектурному конкурсі на проєктну пропозицію з відновлення Музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича, який зруйнували в ніч на 1 січня російські шахеди. Про це інформує ЛМР.
Фото: ЛМР

Реєстрація триває до 17:00 год 25 березня.

Мета конкурсу – пошук найкращого проєктного рішення відновлення музею та розвитку прилеглої території із формуванням нового рекреаційно-меморіального простору імені Романа Шухевича.

У Львові обговорили концепцію відбудови Музею Романа Шухевича

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, архітектурний  конкурс дозволить опрацювати усі можливі варіанти відновлення музею Романа Шухевича, зокрема, зі збереженням автентичних елементів, розширенням експозиції, додаванням нових об’ємів та впровадженням доступності простору.

Зареєструватись на участь у конкурсі можна за посиланням.  

«Ми розуміємо, що це місце важливе не лише як архітектурна пам’ятка, а й як пам’ятка історії, де відбувалися важливі історичні події. Тому це місце має залишатися відображенням важливих історичних подій, автентики. Водночас ми маємо сучасними засобами забезпечити інклюзивність простору, маємо дати можливість людям на кріслах колісних побачити експозицією, а також забезпечити належне для музею функціонування систем вентиляції та кондиціонування. Для цього нам потрібно буде опрацювати всю варіативність формування сучасного музею в об’ємах тієї невеличкої вілли, якою вона була до ворожої атаки», – розповів Антон Коломєйцев.

Знищений росією Музей Шухевича у Львові відновлять

Реєстрація триває до 17:00 год 25 березня. Подати конкурсний проєкт можна до 17:00 год 6 травня 2024 року. В травні засідатиме журі, яке оцінюватиме проєкти та визначить переможців конкурсу.

Контактна та довідкова інформація тут.

Нагадаємо, Роман Шухевич – головний командир УПА, загинув 5 березня 1950 року у Білогорщі. У будинку, де мешкав Роман Шухевич і де відбувся його останній бій, згодом облаштували музей.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 1 січня рашисти знищили музей Романа Шухевича у Білогорщі та університет в Дублянах, де 100 років тому вчився Степан Бандера.

Нагадаємо, днями біля знищеного музею Шухевича у Львові провели теренову гру. Понад півтори сотні дітей, вихованці 8 центрів національно-патріотичного виховання Львова, взяли участь у грі, приуроченій річниці загибелі головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича. Старшокласники змагалися зокрема у військовій підготовці, орієнтуванні, накладанні турнікетів, стрільбі, а також перевіряли свої знання з історії.

Біля знищеного музею Шухевича у Львові діти провели теренову гру

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ