Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міносвіти перегляне скандальну програму про сімейні цінності

Міністерство освіти і науки скасувало позитивний висновок науково-методичної комісії для посібника до програми "Сімейні цінності", повідомляє прес-служба міністерства.

"Програма курсу, всі методичні посібники та робочі зошити, які йдуть разом з нею, будуть відправлені на повторний розгляд комісії", - відзначила міністр освіти Лілія Гриневич.

Вона додала, що міністерство планує переглянути всі навчально-методичні посібники, що були надруковані за останні п'ять років, на предмет дискримінаційних норм у них. Переглянуть також склад комісії, які дають міністерству висновки про посібники і навчальні курси.

"Справа не в тому, у скількох школах викладається цей факультативний курс, навіть якщо в одній школі може вивчатися курс с таким дискримінаційним текстом, то це вже проблема", - наголосила пані Гриневич.

Ідея Міністерства освіти запровадити у 8-9 класі необовя'зковий курс "Сімейні цінності" викликала бурхливу реакцію соцмереж через суперечливий підхід авторів до того, що на їхню думку має вважатися родинними цінностями у сучасному суспільстві.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ