Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Влада Львова: ми виконали усі зобов’язання перед Федерацією шахів

Заступник міського голови Львова Андрій Москаленко в коментарі Гал-інфо розповів про ситуацію, що виникла з боргом ФШУ (Федерації шахів України) перед FIDE (Міжнародна федерація шахів) у розмірі 60 тисяч євро.
Фото - Сергій бобра, Гал-інфо.

Шахи і Львів: ганьба ціною в 60 тисяч євро

«Перед Чемпіонатом світу з шахів Музичук-Хоу Іфань була підписана угода між Федерацією шахів України, двома шахістками та Міжнародною федерацією FIDE, якою і був затверджений бюджет турніру. Розпорядником коштів була Федерація шахів України. Усі зобов’язання з нашої сторони ми виконали. І навіть додатково проголосували за те, щоб місто виділило ще 700 тисяч гривень на організацію турніру. Додаткова сума виникла через різницю курсу євро. Плюс комісія, яка стягувалася при перерахунку. Ці кошти міська рада перерахувала на рахунок Федерації шахів України.

Усі розрахунки з FIDE вела шахова федерація. Відповідно, нам не відомо, по якому курсу вони переводили гроші у FIDE та про інші ймовірні причини, чому зараз виник цей борг у розмірі 60 тисяч євро. Ми не розуміємо, на підставі чого виникла ця сума. Можливо, через місяць виникне ще одна сума? Яку суму коштів перерахувала Федерація шахів України? Невідомо. Відповідно, до Федерації шахів України виникає запитання: що профінансувала Федерація та чому цей борг взагалі виник? Представники Федерації шахів України повинні негайно втрутитися у цю ситуацію, оскільки наші гравці можуть отримати серйозні санкції з боку FIDE» - сказав Андрій Москаленко.

Водночас у Федерації шахів України дану ситуацію коментують неохоче, радять читати прес-реліз на офіційному сайті, у якому сказано, що 60 тис. євро має заплатити Львівська міська влада.

Віце-президент Федерації шахів України Юрій Гнип у коментарі Гал-інфо заявив: «Наша позиція висвітлена на сайті федерації шахів України. Там є усі відповіді на усі запитання. Мені додати нічого».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ