Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Музею архітектури та побуту у Львові присвоїли ім'я Климентія Шептицького

Сьогодні, 1 грудня, депутати проголосували за присвоєння Музею народної архітектури та побуту у Львові імені блаженного Климентія Шептицького. "За" проголосували 53 депутати, передає кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Депутати підтримали рішення присвоїти Музею народної архітектури та побуту у Львові ім’я Климентія Шептицького і надалі іменувати його – Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького.

Музей народної архітектури та побуту у Львові повинен забезпечити внесення відповідних змін до установчих документів та провести державну реєстрацію цих змін відповідно до Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців“.

Нагадаємо, що у 1927 році у Львові Митрополит Андрей Шептицький разом із своїм братом блаженним Климентієм Шептицьким заснував Свято-Іванівську Лавру Студійського Уставу УГКЦ.

Зокрема, брати Шептицькі перенесли головний храм Лаври – церкву Св. Миколая Чудотворця з с. Кривки, яка була збудована у 1763 році невідомим майстром. Цей храм зараз є головним об’єктом Музею. Перенесення церкви дало початок творенню Музею народної архітектури та побуту у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ